Nyförvärvet har redan hittat målet i KIF

Han beskriver sig själv som harmonisk kille med nära till skratt.

Det tog fem sekunder in i intervjun med Oliver Lindgren för att få det bevisat.

– Du får ursäkta om jag läspar, jag fick en fläskläpp i helgen, haha.

 

Glöm inte! Swisha gärna till Fanens Spelare! 123 193 72 00

 

Det är hög tid att hemsidan ringer upp nyförvärvet från Teg. Det är ju ett tag sedan han skrev på för Kiruna IF.

Måndagen efter DM blev det läge. Och det är en lite sliten Skellefteåkille som svara. Som det ska vara efter en DM-helg.

Musklerna är ömma.

Läppen är svullen.

24-åringen är född och uppvuxen i Skellefteå och spenderade juniortiden där och i Björklöven. Därför var William Palovaara, Kristian Eriksson och Filip Eriksson bekanta ansikten för honom när han kom till omklädningsrummet i Lombia.<

/span>

Seniorkarriären började nere i Helsingborg, fortsatte i Boden innan det blev Teg i tre säsonger.

Under den sista säsongen där blev han utlånad till Kalix. Där fick han rollen han vill ha. Och där lossnade det även poängmässigt.

– Jag kom in i ett speciellt fack i Teg och när Kalix hörde av sig blev det en win-win-situation. De hade lite folk och jag behövde speltid. Jag fick den rollen jag trivs med och då rullade också poängen in. Det var skönt att visa att jag kunde prestera på den här nivån, säger Lindgren om sina 2+3 på fem matcher i Kalixtröjan.

Vilken roll vill du helst ha på isen?

– Jag vill vara bidragande över hela banan och gillar att hålla i pucken och leta fina passningar. Det är min styrka.

Är du helt center eller vinge?

– Det spelar ingen roll faktiskt. Jag har spelat mycket center förut. Nu på sistone har jag gått ut på en kant. Jag tar den rollen jag får och kör på där jag blir placerad.

Inför i år var sugen på ett nytt äventyr. När KIF:s sportchef Henrik Törmä ringde upp lät flytten norrut spännande direkt.

– KIF är en förening som jag bara har hört bra saker om. Och det har alltid varit jobbigt att möta dem. Sedan är jag en naturkille som gärna åker ut och fiskar när det finns tid, säger han.

Lindgren har inlett säsongen i KIF på ett spännande sätt. Bland annat har han gjort två mål under försäsongen. Något som känns skönt, så klart.

– Det är skönt när det lossnar direkt så man slipper gå runt och grubbla. Jag tycker att jag har kommit in i det mer och mer, lärt mig systemet och hur de andra vill spela. Men vi som lag har vi mer att ge, summerar han.

I DM lyckades KIF bara ta en poäng på fyra matcher.

Men å andra sidan fanns det även höga toppar spelmässigt att bygga vidare på.

– Bitvis visar vi att vi har det i oss som lag och att vi kan stå upp mot alla lag. Vi ska fokusera på att spela likadant, oavsett vad det står i matchen, säger Lindgren.

Härnäst väntar det andra träningsderbyt mot Kiruna AIF den här försäsongen.

KIF står som hemmalag på onsdag kväll när pucken släpps 19.00.

Bara genrepet återstår innan serien drar igång för Oliver Lindgren och de andra i KIF.

 

Mattias Heikki