Inför seriepremiären: Tränarens sista tankar inför premiären!

Imorgon släpps pucken till HockeyEttans inledande match. Det ständigt stabila och tuffa Mariestad gästar Lindehov som Lindlövens första motstånd, där ”Duva” har förväntningar på en tuff match.
– Jag räknar med en ganska målsnål och tät match på söndag, säger ”Duva”.

Med fyra vinster på sju matcher, så kan man ganska lugnt säga att försäsongen blev en målrik historia. På dessa sju matcher blev det 30 mål för Lindlöven, som på lika många matcher släppte in 23 puckar. Räknar man även in kommunderbyt mot GSK, så kommer Lindlöven upp i 37 mål på åtta matcher. Hela fyra gjorda mål i snitt per match.

Målen kommer att behövas inför morgondagen då favorittippade Mariestad gästar Lindehov för HockeyEttans seriepremiär. Under förra säsongen tvingades båda lagens möten till förlängningsspel, där straffar avgjorde det avslutande mötet på bortais.

Samtliga träningsmatcher är färdigspelade och imorgon påbörjas jakten mot seriepoängen. Inför seriepremiären i Lindehov, så tog vi kontakt med tränarstaben och tog del av tränare Dufåkers sista tankar inför matchen mot Mariestad.

Vad i spelet kan göras bättre inför seriepremiären?
– Det finns några saker att skruva till. Framförallt så måste vi komma ihop och jobba mer tillsammans, både med och utan puck. Det blir lite för mycket ”en och en-jobb”, vi måste jobba mer tillsammans både med och utan puck. Med pucken så ser man lite grann att vi tror att puckföraren ska passa pucken åt ett håll, men han gör inte det och då blir det lite hackigt. Vi får inget riktigt flow i spelet. Även i försvarsspelet så blir det lite för mycket ”en och en-spel”, så lite mer tydlighet i spelet kommer vi att prata och jobba med inför söndagens premiär.

Finns det fler detaljer att skruva åt?
– Vi har ju gått igenom vårat spel så det är klart att vi kommer att skruva upp det så gått vi kan inför seriepremiären. Sedan kommer vi såklart att utveckla spelet för varje dag genom hela hösten. Vi får inte tro att allt kommer att vara helt perfekt inför söndag, så är det för alla lag. Det gäller att ta allt steg för steg, att ta allt metodiskt och inte forcera något och det tycker jag att vi har gjort bra hittills.

Hur ser du inför HockeyEttans säsong?
– Det blir ju ett lite nytt upplägg nu med två lag mindre i serien och betydligt tätare matcher under hösten än vad vi är vana vid. Tidigare har den varit mer utspridd, nu blir det istället mer komprimerad med arton matcher på sju veckor utan uppehåll. Det som blir med det upplägget är att man egentligen måste vara på tårna i sju veckor i streck. Så det är något vi kommer att prata om i gruppen att när vi är här, så ska vi vara jäkligt på hugget när vi jobbar med hockey. Sedan gäller det också för killarna att slappna av och koppla bort hockeyn när man är ledig, under den intensiva tiden. Klarar vi av det som lag, så är det något som vi tjänar mycket på.

Mariestad inleder som motstånd, hur ser du på söndagens match?
– Det ska bli kul! Vi har mött dem som premiärmotstånd de två senaste säsongerna, båda gångerna slutade med uddamålsmatcher åt båda hållen. Jag vet hur Mariestad spelar, de är väldigt till knäppta och svårt att komma på insidan av dem. Det gäller att ha tålamod i spelet, sedan gäller det att själva vara täta. Jag räknar med en ganska målsnål och tät match på söndag.

 

Publiken är välkommen till Lindehov!
Seriepremiären i HockeyEttan har nedsläpp söndag den 3:e oktober kl. 16.00, där Mariestad BoIS HC gästar Lindehov.

Biljetter köpes på plats för 100:-/st.
Det går även bra att köpa säsongskort för 1 500:-.
Säsongskort med sittplatser finns även det att köpa för 1 800:-.