Tung förlust för BHF i hemmapremiären

Borlänge – Nyköping 2-4 (1-1, 1-2, 0-1)

Efter söndagens seriepremiär mot Surahammar så var det ikväll dags för Borlänge Hockey att äntra sin hemmaborg i sin hemmapremiär när man ställdes mot Nyköping som inför säsongen var nya i den västra serien. Dock inte nya för BHF då Nyköping hoppat lite mellan serierna i flertalet år.

En svängig första period där chanserna avlöste varandra och där Marcus Karlberg var närmast att spräcka målnollan med ett stolpskott i powerplay. Efter 13.28 fick vi se matchens första mål när dansken Sören Dietz Larsen i gästerna skickade iväg ett maskerat skott som BHFs målvakt Victor Eriksson missbedömde och 0-1 till Nyköping.

Med 4 minuter kvar fick gästerna spela powerplay men istället så var det BHF som då kunde kvittera efter att ha tryckt ner gästerna i deras egna zon och Arvid Degerstedt gjorde sitt första mål i BHF tröjan.

4.43 in i mittakten kunde Nyköping återigen ta ledningen genom Isak Dahlin.

Och efter 12.57 fick publiken bevittna ett litet slagsmål mellan BHFs Olle Strandell och Nyköpings Joakim Stjern Svensson vilket skickade ut de båda spelarna i en tidigare dusch. Varsitt matchstraff alltså.

Efter 15.07 bjöds gästernas på ett 1-3 mål. BHFs målvakt Victor Eriksson stoppade pucken bakom egna mållinjen men Christian Axelsson stal den och serverade Daniel Andersson öppet mål.

Dock fick BHF in en viktig reducering då Degerstedt höll sig framme igen när han tröck sig förbi sin försvarare och skickade in 2-3.

BHF försökte sedan i den sista perioden att komma ikapp men Nyköping försvarade sig bra och satte sedan avgörande 2-4 i öppen kasse med sekunder kvar och nöp alla 3 poängen.

skott totalt 42-32

utvisningar BHF 3×2 1×5 1x2o NSK 5×2 1×5 1×20

domare Hampus Springare

BOR – NSK  (2-4) (swehockey.se)

 

BHF har inte fått den inledningen man ville av serien men ändå var det ett steg i rätt riktning sett till premiären mot Surahammar där man klappade ihop. Nu var man ändå nära och med lite bättre skärpa och mindre misstag så hade BHF definitivt kunnat utgå med seger.

Nu väntar en tuff bortamatch för BHF som på söndag åker till Skövde.

 

Övriga resultat Hockeyettan Västra:

Linden – Surahammar 2-3

Köping – Lindlöven 0-7

Mariestad – Forshaga 3-4 (förl)

Kumla – Skövde 6-3

ATG Hockeyettan Västra | stats.swehockey.se