”Varvet runt” i Hockeyettan

Hudik Hockeys straffnederlag mot Strömsbro sved lite i skinnet, men innebar egentligen inget annat än att det dagen efter var träning som vanligt – nu med sikte på söndagens hemmamatch kl. 16.00 mot Segeltorp i Holmen Center.

Fotograf: FlyWood Studio.

– Men det är klart att det känns lite i omklädningsrummet efter en sådan här förlust. Det är lite grinigare. Man märker att alla vill lite mer och vill studsa tillbaka direkt, säger #70 Henrik Olsén, center i andrakedjan mellan tvillingarna Wahlgren.

Henrik Olsén är med sina 29 år äldst i säsongens spelartrupp. Han har varit ute på en ständig hockeyresa ända sedan juniortiden i Mora där han också fick chansen att spela över 80 matcher i allsvenskan.

– Det kunde faktiskt lika gärna ha blivit bandy för min del. Vi hade ett starkt juniorlag i Arvika, men när jag kom in på hockeygymnasiet i Mora så var valet klart, berättar han.

– Och när jag nu är i bandylandskapet Hälsingland så ska jag nog försöka se några matcher i vinter. Jag gillar faktiskt bandy, säger HHC-centern.

Efter tiden i Mora har det mestadels handlat om spel i Hockeyettan för Henrik Olsén som spelat för Forshaga, Piteå, Vimmerby, Tyringe, Grästorp, Varberg, Borlänge och Nyköping och även gjort två säsonger i Norge med Kongsvinger och Vålerengen.

– Jag har

tidigare spelat för lag i södra, norra och västra Hockeyettan, men aldrig tidigare i den östra. Det blir ju lite annorlunda med så många lag från Stockholm, tycker Henrik, som därmed kört ”varvet runt” på den här nivån.

– Det finns en viss skillnad på spelmodellerna mellan lagen i de olika serierna. Det är lite mer fram och tillbaka här.

Förra säsongen var han åter i Forshaga – med Dennis Hall som tränare. Då noterade Henrik Olsén 32 poäng (17+15) på lika många matcher.

– Jag hade Dennis som tränare även två säsonger i Borlänge, så det blir nu min fjärde säsong i tre olika klubbar med honom. När jag hörde att Dennis skulle hit till Hudik, så var det inte så svårt att välja klubb den här gången. Jag gillar Dennis som tränare och delar hans tänk och det driv som han står för, konstaterar Henrik.

Dennis Hall bekräftar också att Henrik Olsén var en spelare som han gärna ville ha med sig till sin nya klubb.

Att det blivit så många klubbar och så mycket spel i Hockeyettan för Henrik Olsén styrdes troligen av att han under sin sista säsong i Mora bröt foten – två gånger!

– Jag var ju i allsvenskan då och det blev bara fem matcher den säsongen och därför fick jag inget nytt kontrakt. Så jag vill nog påstå att det handlat om tillfälligheter att jag blivit kvar i Hockeyettan, tror han.

På söndag spelar Henrik Olsén sin andra match inför hemmapubliken i Hudik.

– Det var härligt att känna publikstödet i matchen mot Vallentuna. Det blir en annan atmosfär och man känner absolut att de finns där, menar Henrik, som direkt blev lite av en favorit med sin energiska och offensiva inriktning.

– Jag har alltid gillat att sätta hög press och vill ha tempo i spelet, men det handlar ju ändå i grunden om att jobba hårt hela tiden och det är ju något man kräva av alla, tycker han.

Att HHC:s forwards ännu inte fått igång målskyttet är ingenting som oroar. Det har mest varit backar som gjort målen.

– Om man skapar mycket så kommer målen till slut. Det är så små marginaler, man tar många avslut när man spelar offensivt. Ibland kanske man ska ta en passning istället och ibland ska man ta första läget, men det där brukar komma av sig själv, menar Olsén, som ännu väntar på sitt första mål i serien i HHC-tröjan.

– Jag vet att hela laget vill komma ut med full fart på söndag. Ibland förlorar man så som vi gjorde mot Strömsbro, men all vet att vi kan bättre och det ska vi försöka visa, lovar Henrik Olsén.

När det gäller HHC:s spelartrupp så finns det ett frågetecken för #17 Marcus Linderborg som fick en tuff smäll mot ena axeln i matchen mot Strömsbro.

Skribent: Lars Gösta Larsson