Kaptenen sköt Sura till seger

Sura vann i overtime borta mot Nyköping och behåller därmed serieledningen. Man är också obesegrade efter full tid.

Sura inledde riktigt bra i första perioden och tog verkligen en blytung ledning. Efter 12:05 inledde Marcus Wahlgren målskyttet och drygt två minuter senare ökade Lukas Henze på till 0-2 i numerärt överläge, när han pricksköt i krysset. 18:12 ökade Willam Otter på till 0-3, även det här målet i numerärt överläge. 18-4 i skott till Sura talar sitt tydliga språk.

Andra perioden inledde hemmalaget med att göra ett tidigt mål, redan efter 1:47 så spräckte Daniel Andersson Ekholm Rosens nolla. Med en och en halv minut så reducerade Nyköping igen, genom Daniel Bergqvist. Det stod sig perioden ut. Skotten i andra var 11-8 till hemmalaget,

I tredje perioden fick Nyköping ånyo ett tidigt mål, Precis när Sura blev fulltaligt, så fick Elias Jacobs en passning över central linjen och nöp till direkt. 1:51 stod matchuret på då. Efter kvitteringsmålet så var det ganska svängigt spel, men inget lag kunde utnyttja sina chanser. Så matchen gick till overtime. Skotten i sista 9-5.

I overtine så fick Samuel Ander en gyllene chans och gick rakt mellan backarna, men missade lyftningen mot mål. Men efter 2:37 gjorde kaptenen André Astley Rydberg samma sak och han satte dit segermålet och Sura tog bonuspoängen också. Därmed vann man den tidiga seriefinalen. Skotten i overtime 2-2 och totalt 26-33.

Webbredaktionen fick ett kort snack med en utpumpad coach Maikkula efter vinsten

Det ordna ju till sig till slut, Thomas.
-Ja vi inledde ju bra, det här är den bästa period vi gjort så här långt, leda med 3-0 och 18-4 i skott.

Vad hände i andra?
-Säkerligen så hade nog Nyköping fått en rejäl åthutning och var laddade ordentligt efter första periodens genomklappning. Vi ville ju inte bara backa hem, så vi försökte spela offensivt igen, Man vill  inte backa hem hela tiden. Fast vi får väl lära oss att stänga matcherna. Vi lyckades behålla ledningen i alla fall.

Ja sen kom ju kvitteringen tidigt i tredje.
-Precis, vi hade precis blivit fulltaliga och det blev spel över centrallinjen och han fick nypa till direkt.

Men i overime hade ni de bästa chanserna.
-Ja, först gled ju Samuel Ander igenom, men fick inte dit pucken. Men det ordnade ju André vid nästa läge. Killarna gör en stark insats, det finns hjärta i det här laget!

Sen hade Ni ju stöd i dag också från lite ditresta supportrar.
– Det hade vi och killarna tackade dem också, de var även ut på isen igen och tackade våra trogna supportar.

Grattis Thomas till ytterligare en vinst och ha en trevlig resa hem.

– Tack, nu ska jag varva ner i bussen hem, avslutar coach Maikkula

Mtchfakta

Nyköpings SK-Surahammars IF 3-4 (0-3, 2-0, 1-0, 0-1)

Penalty 13:53 NSK 2 min. 23 IVARSSON-HAMBERG, Albin Boarding
Goal 14:18 SUR 0 – 2 PP1 60 HENZE, Lukas 65 SÖDERLUND, Lukas 13 ASTLEY RYDBERG, André
Participation (On ice) SUR: 7 13 33 60 65 81 NSK: 14 35 40 52 96
Penalty 15:27 NSK 5 min. 11 AXELSSON, Christian Checking to the head
Penalty 15:27 NSK 20 min. 11 AXELSSON, Christian Game Misconduct
Goal 18:12 SUR 0 – 3 PP1 36 OTTER, William 88 EKLUND, Mattias 71 KARLSSON, Adam
Participation (On ice) SUR: 16 28 36 71 81 88 NSK: 7 35 39 66 96

2nd period
Goal 21:47 NSK 1 – 3 EQ 39 ANDERSSON, Daniel 22 HELLSTRÖM, Olle 40 STJERN SVENSSON, Joakim
Participation (On ice) NSK: 18 22 35 39 40 47 SUR: 16 23 28 60 81 88
Goal 28:30 NSK 2 – 3 EQ 96 BERGQVIST, Daniel 82 WAGNER, Adam 7 MALM, Linus
Participation (On ice) NSK: 7 35 58 66 82 96 SUR: 13 22 24 65 81 88
Penalty 38:23 NSK 2 min. 52 THORSÈN, Tim Holding
Penalty 39:47 SUR 2 min. 36 OTTER, William Holding

3rd period
Goal 41:51 NSK 3 – 3 EQ 61 JACOBS, Elias 19 LEVÄNEN, Alex 23 IVARSSON-HAMBERG, Albin
Participation (On ice) NSK: 14 19 23 35 61 96 SUR: 7 28 33 36 71 81
Penalty 45:04 SUR 2 min. 88 EKLUND, Mattias Tripping