Andra raka straffsegern

En stundtals svängig match målmässigt fick till slut avgöras på straffar. Där drog Strömsbro det längsta strået när Stefan Söder satte den avgörande straffen till 3-4.

Det var en förstaperiod där hemmalaget Hanviken inledde piggast. Man hade pressen inledningsvis men Strömsbro arbetade sig in i matchen. Med cirka två minuter kvar av perioden hade man den hetaste målchansen när man kom på ett två mot ett-läge men efter tjugo spelade minuter var det fortsatt 0-0.

I den andra perioden började det hända grejer. När Hanviken åkte på en utvisning var det också de som skulle ha den hetaste chansen. De blev fria med John Morelius som liggandes räddar pucken med plockhandsken. Men efter cirka tio minuters spel kom ledningsmålet för Strömsbro. Det var Max Freyschuss Nordin som tog in pucken i offensiv zon och gick på eget avslut, där Erik Broman styrde in pucken. Men glädjen blev kortvarig, bara 38 sekunder senare kvitterade Hanviken till 1-1 och sedan tog man även ledningen med 2-1 när Nicklas Nousiainen sprätte in pucken.

Strömsbro inledde tidigt i den tredje perioden med att kvittera till 2-2 genom Gabriel Deutsch som sköt in en retur från Axel Westlund. Men även då skulle hemmalaget komma tillbaka och återta ledningen till 3-2 genom Ludvig Göransson som la in en backhandpuck. När Hanviken fick sätta sig för en interference med mindre än två minuter kvar av full tid tog bortalaget till vara på den chansen. Man plockade målvakten och fick spela sex mot fyra och då var det Joakim Axman som var sist på pucken till 3-3. Det stod sig vid sextio spelade minuter och förlängning väntade. Inga mål kom där och även den här matchen fick avgöras på straffar. Stefan Söder satte sin straff och John Morelius, som återigen gjorde en kanonmatch, räddade alla straffar och Strömsbro tog hem två poäng till Gävle!

Hanvikens SK – Strömsbro IF 3-4 (0-0, 2-1, 1-2, 0-1)
Skott: 43-36 (10-11, 20-9, 7-15, 6-0, 0-1)
Utv: 10-10 (2-2, 4-4, 4-2, 0-2, 0-0)

0-1 (29:33) Erik Broman (Max Freyschuss Nordin , Martin Naenfeldt)
1-1 (30:11) Felix Liljegren (Dennis Nordström)
2-1 (33:07) Nicklas Nousiainen (Dennis Nordström, Pelle Carlsson)
2-2 (43:43) Gabriel Deutsch (Axel Westlund , Max Freyschuss Nordin)
3-2 (47:04) Ludvig Georgsson (Nicklas Nousiainen, Oscar Lundin)