VH fick med sig en poäng i Mörrum

Vimmerby Hockey fick med sig en poäng från fredagens svängiga bortamatch i Mörrum, efter förlust med 5-6 efter straffar.

VH inledde matchen starkt. Philip Elgestål och Tatu Kokkola såg till att VH hade 2-0 redan under matchens första åtta minuter.

Men hemmalaget vände tillbaka och hade gjort 2-2 innan den första perioden var över. VH satte sig i förarsätet igen när Gustav Jansson gjorde 3-2 i upptakten av mittperioden.

Men det här var en svängig match. Mörrum gjorde än en gång två mål och gick upp i ledning 4-3 inför den tredje perioden.

Men VH gav sig inte heller. Christian Lindberg kvitterade till 4-4 i powerplay, innan Mörrum återtog ledningen till 5-4. Men en ny forcering framåt gav 5-5 i slutminuterna genom finske backen Aku Alho.

Och den ställningen stod tredje perioden ut och förlängning fick ta vid. En fem minuter lång förlängning som slutade mållös, där bland annat Mörrum hade ett numerärt överläge utan att få utdelning.

Och då fick straffar tillgripas för att dela ut extrapoängen. Här blev VH mållöst samtidigt som Mörrum gjorde mål på två av sina straffar och tog extrapoängen i matchen.

VH får istället ladda om till onsdag, då det är hemmamatch mot Krif.

Matchfakta Mörrum – Vimmerby Hockey 6-5 e.s (2-2, 2-1, 1-2, 0-0, 1-0)
0-1 (03.59) Philip Egelstål (utan assist)
0-2 (8.58) Tatu Kokkola (Ludvig Vännström, Christian Lindberg) spel fem mot fyra
1-2 (09.27) Marcus Paulsson (utan assist)
2-2 (16.18) Pontus Okerblad, spel fem mot fyra
2-3 (26.54) Gustav Jansson (Olle Söderlund/William Dageryd)
3-3 (28.21) Khalid Ibrahim
4-3 (33.00) Jesper Hultberg
4-4 (43.11) Christian Lindberg (Tatu Kokkola/Ludvig Vännström)
5-4 (46.30) John Henrion
5-5 (58.42) Aku Alho (Todd Winder) spel sex mot fem
6-5 (65.00) John Henrion (Game winning shot)