Övertidförlust hemma mot Huddinge

Det var en svängig match som till slut fick avgöras på övertid. Där var det Huddinge som drog det längsta strået och vann med 4-5 efter att Sebastian Frantz avgjort 2.53 in i förlängningen. Stefan Söder noterades för två mål ikväll.

Huddinge tog ledningen tidigt i den första perioden. Efter en tekning fick man fram pucken mot mål och kunde slå in den till 0-1 efter två minuter och tretton sekunder. Men knappa minuten senare kom kvitteringen från hemmalaget. Det var ett liknande mål när man får fram pucken till mål och sen kan Emil Lindgren lägga in den vid målvaktens vänstra sida. Hemmalaget skulle också ta ledningen i slutet av perioden. Det var Simon Appelquist som la pucken mot mål och där stod Viktor Ehn perfekt placerad och kunde styra in pucken till 2-1 med två minuter

kvar av perioden.

Huddinge pressade på i den andra perioden och kunde kvittera till 2-2 genom Fabian Lundh fem minuter in. Man skulle också ta ledningen med 3-2 knappa minuten senare och även öka på till 2-4. Då spelade man med för många man på banan och hemmalaget fick chansen i numerärt överläge. Där behövde Stefan Söder bara tre(!) sekunder på sig för att skicka in en reduceringspuck direkt efter tekning.

Bortalaget höll i mycket av pucken även i den tredje perioden, men det var Strömsbro som skulle hitta in i målprotokollet när Stefan Söder gjorde sitt andra mål för kvällen till 4-4. Det stod sig efter tre perioder och en förlängning krävdes för att avgöra matchen. På ett friläge var det Huddinge’s Sebastian Frantz som avgjorde matchen och gav extrapoängen till bortalaget.

Strömsbro IF – Huddinge IK 4-5 (2-1, 1-3, 1-0, 0-1)
Skott: 27-42 (4-9, 10-23, 13-9, 0-1)
Utv: 8-4 (2-0, 4-4, 2-0, 0-0)

0-1 (02:13) Christoffer Usov (Sebastian Frantz, Simon Delden)
1-1 (03:24) Emil Lindgren (Adam Deutsch, Jesper Hedeström)
2-1 (18:00) Viktor Ehn (Simon Appelquist, Emils Ezitis)
2-2 (24:59) Fabian Lundh (Christoffer Usov)
2-3 (25:45) Joakim Hälleström (Björn Jonasson)
2-4 (31:37) Christoffer Usov (Filip Pilö)