Inför Väsby vs Segeltorps IF

Efter den snöpliga derbyförlusten känns det faktiskt rätt skönt att det för Väsbys del väntar en snabb chans till revansch när Segeltorps IF under fredagskvällen kommer på besök till Renew Arena. Matchen startar en halvtimme senare än vanligt vilket innebär matchstart kl 19.30 så förbered er för en förhoppningsvis härlig fredagskväll.

Segeltorp placerar sig i skrivande stund på en jumboposition i ATG Hockeyettan Östra efter fyra raka förluster. En ganska väntad situation för det unga laget som måste ha som absoluta målsättning att klara sig undan ett negativt kval senare till våren.

Laget är ungt, yngsta truppen i Östra och med det saknas givetvis värdefull erfarenhet och rutin för dessa uppgifter. Men erfarenheter kommer laget att bygga på sig och Segeltorp har faktiskt inte i någon av deras fyra förlustmatcher varit långt ifrån poäng. I premiären ledde laget en bit in i den sista perioden hemma mot Strömsbro med 4-2. Mot Visby höll laget oavgjort till mitten av matchen. Mot Hudiksvall drog serieledarna först ifrån i den sista perioden och likaså var det i onsdags för dem då Hanviken drog iväg från 2-2 till 5-2 i just den sista perioden.

Väsby är med andra varnade för det unga och pigga gänget. Laget leds av kedjan med Daniel Nilsmats, Joel Thulin och Daniel Liiv vilka också ligger etta, två och trea i deras interna poängliga. Det blir en trio att försöka hålla koll på men annars handlar det nog mest för Väsbys del att försöka spela smartare, sätta ännu bättre tempo i passningsspelet och försöka få till ännu bättre tryck mot motståndarkassen.

Jag har inför matchen tagit några ord med Väsbys stora lirare, Christian Holmblad. Killen som kanske har hela hockeyettans skönaste handleder och som ofta bjuder på härlig hockeyunderhållning. Så här går hans tankar inför fredagens möte.

Hej Christian! Det blev en riktigt sur förlust hemma mot Wings i onsdags efter minst sagt snöpligt slut där de slog in segerpucken i matchens näst sista minut. Vad säger du om insatsen?

-Tjenare Krille! Överlag är det en dålig insats, men finns mycket vi kan lära oss av den. Så vi får ta med oss det positiva och rätta till det negativa.

Efter en svag start jobbar vi oss in i matchen och sedan är det ju nästan en enda lång jakt på en seger. Men varför hade vi svårt att omsätta trycket tror du?

-Det är nog en kombination av att vi är lite obekväma och saknar lite kvalitét i de avgörande situationerna. Vi har ett stort puckinnehav vilket är bra men vi måste hitta sätt att ta till vara på det.

Många lag kommer ju att försöka att spela med en kompakt försvarsmur framför oss. Vad tror du är nyckeln till att kunna dyrka upp sådana försvar?

-Vi har haft en väldigt ryckig försäsong och jag är övertygade om att när vi får spela ihop oss lite mer kommer det se bättre ut. Det tar alltid ett antal matcher innan man lär känna sina medspelare. Vi har ett skickligt lag så får vi bara spela ihop oss lite har vi alla nycklarna som krävs att dyrka upp vilket försvar som helst.

Du är på riktigt allvar tillbaka igen efter en jobbig försäsong med långvarig skada. Hur känns kroppen och benen nu tre seriematcher senare?

-Skulle säga jag har en bit kvar till formen, det är kul att vara tillbaka men frustrerande när mjölksyran kommer alldeles för snabb och öga hand koordinationen inte riktigt fungerar som jag vill. Men kommer förhoppningsvis bli bättre och bättre för varje vecka som går.

Seriejumbon Segeltorp väntar nu på fredag. Vad är dina tankar inför den matchen?

-Skönt att det är match redan imorgon igen. Bara för oss att lägga fokus på vårt spel och fortsätta utveckla det.

Varför kommer vi då att ta revansch på oss själva?

-Vi har alla har ett mål för säsongen och för att nå dit behöver vi steppa upp. Sen är serien kort så gäller att börja vinna matcher nu.

Slutligen Christian, vad är nycklarna till tre poäng på fredag och på vilket sätt kommer du att utmärka dig ute på isen?

-Noggrannhet i passningsspelet kommer det gå kanon imorgon. Förhoppningsvis stämmer mer i mitt spel imorgon och då lovar jag att det kommer hända bra grejer!