Andra raka segern när Hanhals besegrades under fredagskvällen

HC Dalen vann fredagskvällens match mot Hanhals IF med 0-3 och tog därmed den andra segern i rad. Ett skönt besked efter en tuff inledning på säsongen.  Foto: Marcus Vilson

Efter en tung inledning av säsongen med tre uddamålsförluster så vände det senast då vi vann mot Nybro Vikings med 2-1. Så det var glada miner på bussen ner mot Kungsbacka för kvällens möte mot Hanhals IF. Hanhals fick i första perioden dubbla chanser i powerplay då Axel Eidstedt visats ut båda gångerna. Dalen spelade bra och städade av spelet i boxplay utan några större bekymmer. Dalen steppade upp och tog i periodens slutskede tag i taktpinnen och skapade en del farliga lägen, men närmre än så kom man inte och perioden slutade mållöst.

Andra perioden hann knappt till att börja innan hemmalaget återigen fick chansen i powerplay då Kalle Hult visats ut för Abuse of Officials. Kalle Smedberg i Dalen plockade ner pucken med handsken och skapade sig ett friläge men sköt över. Slarv i hemma

laget gjorde att Adam Hirsch gav Dalen ledningen i numerärt underläge assisterad av Martin Thörnberg. Hemmalaget hade det svårt och Dalen ägde mer eller mindre fullständigt den andra perioden och hade flera chanser till ett andra mål för kvällen då hemmalaget mest fick slå ifrån sig pucken. 0-2 målet kom senare helt välförtjänt av Kristian Røykås-Marthinsen som assisterades av Emil Larsson och Adam Hirsch, och hemmalagets uppförsbacke blev allt brantare.

Hanhals som knappt skapade någonting alls i de andra perioden behövde steppa upp ordentligt i den tredje för att ha den mista chans att komma tillbaka in i matchen. Samtidigt ska vi lyfta fram Hanhals målvakt Isak Ragnevad som utan tvekan var Hanhals bästa spelare på isen och gjorde en strålande insats och var en stor anledning till att Dalens målsiffror inte sköt i höjden. Nej, det var klasskillnad på isen ikväll. Om Ragnevad hade det svettigt i målet så hade Oscar Malm det lugnare men stod i vägen när det väl behövdes. Hanhals fick i slutet av matchen chansen i powerplay och man chansade med att plocka ut målvakten, något Dalen genom Martin Thörnberg tog tillvara på och utökade ledningen till 0-3. Vilket blev slutresultatet i matchen och Dalen tog därmed sin andra raka seger, ett skönt besked både spelmässigt och resultatmässigt för Norrahammarslaget efter en tung inledning på säsongen.

Hanhals IF 0-3 HC Dalen (0-0, 0–2, 0–1)