Övertidsvinst hemma mot Wings

Strömsbro vände och vann på övertid med 6-5 efter att ha legat under med 1-4 i inledningen av den andra perioden. Linus Lundberg gjorde sina två första mål i Strömsbrotröjan idag när han reducerade till 2-4 och gjorde det avgörande målet i förlängningen efter endast 12 sekunder.

Strömsbro tog ledningen redan efter tre spelade minuter. Det var Nicklas Strid som avlossade ett skott från sin backplats som gick in bakom Marcus Nygren i Wingskassen. Målet kom i numerärt överläge. Wings skulle dock komma med en kvittering och det i numerärt underläge när man kom på ett friläge. Man var också ytterst nära att ta ledningen när pucken dansade på mållinjen bakom Adam Matsson men med lite hjälp av medspelare kunde pucken rensas bort och vi hade 1-1 i paus.

I den andra perioden hade Wings lagt i en högre växel. Inom loppet av en minut hade man tagit ledningen med 1-2 och även ökat p�

� till både 1-3 och 1-4. Men även hemmalaget skulle hitta in i målprotokollet igen. Det var en rörig situation framför mål där Linus Lundberg till slut fick tag på pucken och gjorde sitt första mål i Strömsbrotröjan till 2-4. Men kort därefter ökade bortalaget på sin ledning ytterligare till 2-5. Ett till reduceringsmål skulle dock kom innan paus. Det var Martin Naenfeldt som snodde åt sig pucken och avslutade på egen hand till 3-5.

Strömsbro deppade dock inte ihop utan fortsatte att trumma på i tredje perioden och det hårda arbetet skulle löna sig. Först var det Gabriel Deutsch som skickade in reduceringen till 4-5 och sedan var Viktor Ehn som skickade iväg en chanspuck mot Wingsmålet som turligt nog gick in och vi hade kvitterat till 5-5. Det stod sig till full tid och matchen fick avgöras på övertid. Där behövde Linus Lundberg bara 12 sekunder på sig för att punktera matchen och ge extrapoängen till hemmalaget!

Strömsbro IF – Wings HC Arlanda 6-5 (1-1, 2-4, 2-0, 1-0)
Skott: 42-34 (11-9, 12-15, 18-10, 1-0)
Utv: 6-18 (2-4, 2-14, 2-0, 0-0)

1-0 (03:01) Nicklas Strid (Stefan Söder, Viktor Ehn) PP1
1-1 (10:07) Pontus Andersson (Fredrik Wink, Jesper Andersson) SH1
1-2 (23:15) Isak Salqvist (Linus Wernersson Libäck, Gustav Kapborg)
1-3 (23:58) Adam Harrysson Karlsson (Jesper Andersson, Emil Gabrielson)
1-4 (24:08) Christian Blomqvist (Gabriel Munck, Rasmus Hedin)
2-4 (25:08) Linus Lundberg (Stefan Söder, Viktor Svensson)
2-5 (26:16) Ponus Wernersson Libäck (Joel Linander, Christian Blomqvist)