Segerraden fortsätter

På söndagskvällen tog Surahammar sin sjätte raka seger i ATG Hockeyettan Västra och fortsätter att toppa tabellen. Den här gången var det Forshaga som fick vända hem till Värmland med en förlust i bagaget när Sura vann med 4-1.

Fast det var gästerna som började bäst. 14:57 in i första perioden tog Forshaga ledningen genom Anton Klint som tog vara på en skottretur. Forshaga hade sen flera bra chanser, men Surahammars målvakt David Otter hade stängt igen för kvällen. Mot slutet av första perioden, i numerärt underläge bröt sig Jakob Forslund loss och frispelade Adam Karlsson som inte gjorde något misstag och satte kvitteringen och det resultatet stod sig perioden ut. Skotten i perioden 10-10.

I andra perioden så hårdnar spelet till och spelet böljar stundtals fram och tillbaka. Det faller ett mål i den andra perioden när Jakob Forslund fintar två Forshagaspelare och lägger över pucken med en backhand till Lukas Henze som hänger upp pucken i nättaket. Skotten i andra perioden 13-12.

Tredje perioden följer samma mönster som den andra. Lagen byter chanser och 13:01 smäller det till i Forshagas kasse igen. Lukas Söderlund står placerad mitt i zon cirka en meter innanför offensiva blå. När han får pucken och drämmer till direkt. 3-1 är ett faktum. Mot slutet av matchen plockar Forshaga ut Eric Forsberg ur kassen, men det hjälper föga. Jakob Forslund kommer ner mot Forshagakassen på högerkanten, men skottet går utanför den tomma kassen. Men när Forslund får en ny chans från vänster sidan i momentet efter så prickar han rätt. Tiden för 4-1 målet 19:28 och sjätte raka segern är bärgad. Skotten 15-7 i perioden och 38-29 totalt.

Sura är alltså fortfarande obesegrade, något som inte många förståsigpåare trodde inför säsongen. Men så är det nu och vi får se hur lång segerraden blir. Nästa hemmamatch spelas redan nu på onsdag den 20 oktober, då Kumla kommer på besök. Matchstart 19:00, välkomna.

Surahammars IF-Forshaga IF 4-1(1-1, 1-0, 2-0)

2nd period
Goal 34:01 SUR 2 – 1 EQ 60 HENZE, Lukas 28 FORSLUND, Jakob 22 PETTERSSON, Hampus
Participation (On ice) SUR: 16 24 28 44 60 88 FOR: 3 17 20 31 53 66

3rd period
Goal 53:01 SUR 3 – 1 EQ 65 SÖDERLUND, Lukas 13 ASTLEY RYDBERG, André 33 UDD, Christofer
Goalkeeper Out 58:39 FOR 53 FORSBERG, Eric
Goal 59:28 SUR 4 – 1 EQ 28 FORSLUND, Jakob 13 ASTLEY RYDBERG, André 22 PETTERSSON, Hampus
Participation (On ice) SUR: 13 22 26 28 44 66 FOR: 6 16 29 62 77 79 (Empty Net Goal)
Goalkeeper In 59:28 FOR 53 FORSBERG, Eric
Goalkeeper Out 60:00 SUR 44 OTTER, David
Goalkeeper Out 60:00 FOR 53 FORSBERG, Eric

Text: Staffan Hesselbäck