Veckan med HHC:s juniorer: Tuff vecka för J20

HHC:s J20-lag hade en tuff matchvecka med dubbla matcher – och dubbla förluster. J18 däremot tog en solklar seger i hälsingederbyt borta mot Bollnäs.

Juniorkollen handlar om vad Hudik Hockeys båda juniorlag – J20 och J18 – har haft för sig under den gångna veckan. J20 spelar i serien J20 Regional Väst medan J18 spelar i J18 1A Västra. Bilmetro, Holmen Iggesund, HSP Gripen och Maxi ICA Stormarknad är huvudpartners till Framtidens HHC:are – vår satsning på juniorerna.

J20
Det äldre juniorlaget hade två matcher på veckoprogrammet och resultatmässigt hade man nog hoppats på helt andra siffror än de 0–4 det blev borta mot Valbo i onsdags och de 1–5 det blev i lördagens hemmamatch mot serieledande BIK Karlskoga.

– Vi visste på förhand att vi skulle spela två tuffa matcher. Mot Valbo gör vi väl ingen bra match, där hade vi kanske för stor respekt. Däremot gör vi en riktigt bra match mot Karlskoga trots att vi siffermässigt förlorar klart, sa tränaren Johannes Westring.

Valbo trummade på rejält i den första perioden och vann skotten med 17–1, ändå stod det bara 1–0 vid den första vilan. HHC kom tillbaka och jämnade ut spelet i den andra perioden, men det var återigen Valbo som gjorde periodens enda mål.

– Vi hade behövt göra ett mål där i andra perioden, då kanske vi hade kunnat göra match av det hela, sa Westring.

Nu blev det inte något mål, och inte i den tredje perioden heller. Där kunde istället Valbo göra två mål i power play och vinna med 4–0. Tuff bortamatch i onsdags alltså, och tuff hemmamatch på lördag mot serieledande Karlskoga.

– Där gör vi spelmässigt en riktigt bra match. Det var synd att de fick göra tre snabba mål där i andra perioden, sa Westring.

HHC hade 0–0 efter den första perioden, och efter halva den andra var det fortfarande mållöst i Holmen Center. Men så kom några olyckliga hemmaminuter där Karlskoga gick från 0–0 till 3–0 inom loppet av två minuter och en sekund.

– Vi skapar en hel del chanser och totalt sett gör vi en bra match, sa Westring, som fick se Rasmus Ulander göra det enda hemmamålet.

Noterbart i övrigt under veckan var att Simon Byström fick besked om den knäskada han drog på sig i matchen mot Hallsberg tidigare, och det var inget roligt besked.

– Nej, jättetråkigt för Simon som skadade både korsband och ledband, Jättesynd, för han har varit bra i inledningen, sa Westring.

HHC har nu mötte alla sju lagen och det har slutat med tre segrar och fyra förluster.

– Ja, nu börjar vi om, och nu vet vi vad vi har att vänta oss i matcherna, sa Westring.

J18
Ett hälsingederby var vad som stod på J18:s matchprogram den här veckan och söndagskvällens besök i Bollnäs slutade med en klar derbyseger.

– Det är alltid kul att vinna ett derby, sa tränaren Nils Strandman efter det att hans grabbar vunnit med klara 9–1 (4–1, 2–0, 3–0).

– Men trots de stora siffrorna hade vi svårt att få till ett bra spel, Bollnäs kämpade bra och vi fick inget gratis.

När Oliver Sundberg satt utvisad kunde Bollnäs ta ledningen i matchen, men roligare än så blev det inte för hemmalaget den här kvällen. Innan första perioden var över hade HHC gjort fyra mål signerade Willian Wängelin, Oliver Sundberg, Johannes Malm Nilsson och Filip Dahlqvist.

HHC:s överlägsenhet fortsatte resten av matchen och i den andra perioden ökade Sixten Frånberg och Johannes Audell på ledningen till 6–1. Det blev ytterligare tre HHC-mål i slutperioden där såväl William Wängelin som Filip Dahlqvist och Johannes Malm Nilsson såg till att bli tvåmålsskyttar denna afton.

– Vi går ner oss och får en rejäl svacka efter att vi gjort de två målen i andra perioden, men vi blir bättre igen i den tredje, då gör vi det vi ska, sa Strandman.

Det här var tredje matchen – och tredje segern.

– Vi har börjat bra, men det kommer att bli en tight serie ändå. Jag tror att alla lag kan slå alla, sa Strandman.

Hittills är det i alla fall inget lag som har lyckats att slå HHC.

Skribent: Christer Stridh