Tre starka VH-poäng i Nybro

Vimmerby Hockey tog säsongens första bortaseger när laget besegrade Nybro Vikings med 2-1.

VH-målvakten Robin Christoffersson hade mycket att göra i den första perioden, där Nybro vann skotten med 10-3.

Men det var VH som tog ledningen när Pierre Gustavsson styrde in sitt första mål för säsongen, på Pelle Ströms skott från blålinjen.

Nybro fick dock in en puck bakom Christoffersson till slut. Anton Schagerbergs hårda skott smet in bakom VH-keepern.

Men sedan var det stängt i Christofferssons bur, som höll tätt resten av matchen. Samtidigt som VH gick fram till 2-1 genom Olle Söderlund, efter Hugo Ollilas fina förarbete. Då hade knappt sex minuter spelats av mittperioden.

Och det blev till slut segermålet, när den tredje perioden slutade mållös. Nybro tryckte på för kvittering i slutet när VH fick en utvisning och Nybro spelade sex mot fyra. Men Christoffersson och kompani höll tätt och bärgade tre starka VH-poäng.

Nästa match är på söndag, mot Halmstad Hammers på hemmais.

Matchfakta: Nybro Vikings – Vimmerby Hockey 1-2 (1-1, 0-1, 0-0)
0-1 (06.16) Pierre Gustavsson (Pelle Ström, Hugo Ollila)
1-1 (11.52) Anton Schagerberg
1-2 (25.40) Olle Söderlund (Hugo Ollila)