Segerraden fortsätter för Hudik Hockey

Hudik Hockey var på väg mot en klar seger i toppmötet mot Väsby i ATG HockeyEttan östra, men ett par utvisningar höll på att ställa till det. Nu kunde HHC ändå reda ut det hela och vinna med 3–2 (2–0, 1–0, 0–2).

Fotograf: Lars Sundin.

– Dom gjorde två mål i power play och vi slutade spela i tredje perioden, det är något vi måste jobba på, att spela i 60 minuter. Nu var det första gången vi hamnade i den här situationen och eftersom vi ändå vann var det kanske nyttigt, sa HHC-tränaren Dennis Hall.

Situationen som hemmalaget hamnade i var att man under de två första perioderna hade ett klart övertag, och det fanns inget som pekade på att Väsby – trots att man var tabelltvåa – skulle kunna göra match av det hela. Men dubbla utvisningar på #54 Hannes Lindström innebar dubbla mål för gästerna och med över halva sista perioden kvar att spela hade Väsby fått vittring på poäng.

Nu kunde dock HHC hålla emot och sett till hela matchen ta en rättvis seger.

– Vi visade på ett grym karaktär när vi klarade ut den här situationen, sa Hall.

Annars började det hur bra som helst för HHC. Det blev 1–0 redan efter 1.56, målskytt #28 Max Wahlgren och efter 6.07 drog #9 Marcus Sirén in 2–0.
– Vi började bra och vi vrider och vänder på dem under den första perioden, sa Hall.

Även i den andra perioden var det ett klart övertag för hemmalaget och det blev också 3–0 innan det var dags för en andra vila. I spel fem mot fyra bjöd HHC på ett klapp-klapp-spel som avslutades med att #77 William Ingberg Nilsson hittade rätt bakom Isak Johansson i Väsbys mål.

Så långt var allt under kontroll för hemmalaget, men efter 3.49 i tredje perioden visades Hannes Lindström ut och knappa minuten senare reducerade Väsby. Målskytt var förre HHC-spelaren Adam Falk.

När Lindström drog på sig en andra utvisning reducerade Väsby på nytt. Målet var i stort sett en kopia på det första målet, skottet kom i stort sett från samma position och pucken satt i stort sett i samma maska bakom #39 Oliver Håkansson i hemmamålet. Enda skillnaden var att den här gången var det Carl Wassenius som var målskytt.

Dennis Hall agerade direkt efter det andra baklängesmålet och tog time out, och trots att Väsby gjorde allt för att göra ytterligare ett mål kunde HHC reda ut det hela och ta en ny trepoängare.

– Vi möter ett lag med massor av spelare som spelade i allsvenskan förra säsongen, så vi visste att det skulle tufft och tight. Nu hade vi bra kontroll i de två första perioderna innan de gör två mål i power play, men sett till hela matchen tycker jag att vi är det bättre laget och vinner rättvist, sa Hall.

– Vi blev för ”små” i sista perioden och vi behöver ”skruva på” vissa saker så vi inte hamnar i ett sånt här läge igen.

Det gäller att ”skruva” snabbt för Hall&co, för redan på lördag är det match igen, då mot Enköping på bortaplan.