Förlängningsseger för Vikings!

Nybro Vikings vände matchen två gånger om och tog till slut en skön seger med 4-5 efter förlängning under lördagseftermiddagen på bortais mot Mörrums GoIS.

Lördagseftermiddag och en klassisk bortamatch mot Mörrums GoIS stod på menyn för Nybro Vikings. I den första perioden är det en jämn tillställning den första halvan av perioden fram till bortalaget skapar ett läge i powerplay där det skapas några chanser för att sätta ledningspucken men istället kan hemmalaget kontra in 1-0 via ett friläge när den utvisade spelaren kommer direkt från botbänken. Några minuter senare är det Mörrums tur att spela powerplay och då kommer också 2-0 vilket skapar ett spelövertag för hemmalaget i resterande delen av perioden. I slutet av perioden drar en hemmaspelare på sig ett matchstraff och ger Vikings ett bra läge att komma tillbaka in i matchen.

I den andra perioden startar Nybro med drygt fem minuters powerplay och skapar några chanser men återigen har laget väldigt svårt att få pucken över mållinjen. Nybro fortsätter att gnugga på och är det bättre laget genom perioden, de har ännu en chans i powerplay och är nära en reducering även då. Vikings saknar det lilla flytet för tillfället och perioden blir mållös.

Nybro kommer sedan ut väldigt starkt i den tredje perioden och är hetare runt kassen, då kommer också utdelningen framåt. Reduceringen till 2-1 kommer redan dryga minuten in i perioden genom Fredrik Strömgren. Ett par minuter senare kvitterar också bortalaget till 2-2 genom Janne Kettunen. Kvällens första vändning fullbordas när Simon Hansson trycker in ledningspucken för Vikings till 2-3. Mörrum tar timeout och får en snabb biljett tillbaka i matchen när de kvitterar till 3-3. När det är drygt fem minuter kvar av den tredje perioden drabbas bortalaget av en utvisning och Mörrum gör 4-3. Vikings visar dock en jäkla vilja och med endast 14 sekunder kvar så kommer en ny kvittering från Nybro till 4-4 genom Hannes Johansson. Samme Johansson kliver sedan fram i förlängningen och sätter 4-5 och den stora Nybroklacken på plats bryter ut i stort jubel!

Nybro Vikings spelar nästa match på onsdag den 27 oktober mot KRIF Hockey i Liljas Arena, nedsläpp kl. 19.00. Köp din biljett här!

Mörrums GoIS – Nybro Vikings 4-5 efter förlängning (2-0, 0-0, 2–4, 0-1)
Målen: 1-0 (11.46) Adam Ingvarsson (Khalid Ibrahim, Jesper Hultberg), 2-0 (14.12) PP1 Marcus Paulsson (Adam Ingvarsson, Khalid Ibrahim), 2-1 (40.55) Fredrik Strömgren (Sebastian Borg, Axel Lindström), 2-2 (43.11) Janne Kettunen (Lukas Macklin, Jesper Mångs), 2-3 (49.07) Simon Hansson (Robin Wengdahl, Erik Lindström) 3-3 (50.53) Marcus Paulsson (Oscar Holst, Adam Ingvarsson), 4-3 (56.09) PP1 Adam Ingvarsson (Adam Bäckstrand, Andreas Anarp), 4-4 (59.46) Hannes Johansson (Anton Schagerberg), 4-5 (60.24) Hannes Johansson (Adam Persson, Anton Schagerberg)
Skott: 24-41 (10-12, 7-14, 7-13, 0-2)
Domare: Robin Werner