Första förlusten i serien

Där kom den då, den första förlorade trepoängaren i serien. Förlusten kom mot Mariestad som kunde vända och vinna med 3-2 i en match med många konstiga mål.

Sura började bra och tog ledningen 11.01 in i matchen genom Hampus Pettersson och man pressade stundtals ned Mariestad i anfallzonen. Det fanns flera bra chanser till en utökning, men resultatet stod sig perioden ut. Skotten 12-7.

Tre minuter in i andra perioden så fick Sura utdelning igen, den här gången i numerärt överläge. En puck slängdes in från blålinjen och träffade Lukas Söderlund som styrde pucken in i mål och 2-0 var ett faktum. Men Mariestad kom tillbaka i slutet av perioden och reducerade i powerplay med endast 1:08 kvar, av perioden. Målskytt Oliver Kandegård. Skotten: 13-11.

8:48 in i tredje perioden kom så kvitteringen för Mariestad i numerärt överläge genom Joonas Alanne och matchen stod och vägde. 12:14 in i perioden så åkte Christofer Udd på en rejältryckare i ryggen så hjälmen flög av. Men Mariestadsspelaren klarade sig undan med en tvåa för boarding. Tre sekunder efter att utvisningen tog slut så slängde Joonas Alanne iväg en puck mot Suramålet som träffde Udd i ansiktet och styrdes in bakom en chanslös David Otter i kassen. Sura försökte att få till tryck i Mariestadszonen, men kunde inte få fast pucken där och Mariestad kunde avgå med segern.

Skotten i sista perioden 14-10 och totalt 39-28. I en match där David Otter höll laget kvar i matchen under större delen av andra periden.

Nu väntar Lindlöven hemma på onsdag den 27 oktober, matchstart kl. 19. Då är det bara att ruska av sig förlusten och ta nya tag.

Mariestads BoIS-Surahammars IF 3-2 (0-1, 1-1, 2-0)

Goalkeeper In 00:00 SUR 44 OTTER, David
Goal 11:01 SUR 0 – 1 EQ 22 PETTERSSON, Hampus 7 LIDSTRÖM, David 28 FORSLUND, Jakob
Participation (On ice) SUR: 7 22 28 33 44 60 MAR: 19 35 64 65 71 88
Penalty 13:08 SUR 2 min. 23 SVADÄNG, Jesper Holding
Penalty 16:01 SUR 2 min. 88 EKLUND, Mattias Holding
Penalty 18:22 MAR 2 min. 49 KANDERGÅRD, Oliver Tripping

2nd period
Penalty 22:54 MAR 2 min. 64 LARSSON, Lucas Slashing
Goal 23:00 SUR 0 – 2 PP1 65 SÖDERLUND, Lukas 22 PETTERSSON, Hampus 7 LIDSTRÖM, David
Participation (On ice) SUR: 7 13 22 33 44 65 MAR: 20 24 26 35 63
Penalty 37:52 SUR 2 min. 23 SVADÄNG, Jesper Holding
Goal 38:52 MAR 1 – 2 PP1 49 KANDERGÅRD, Oliver 28 BROENG, Jesper 91 ALANNE, Joonas
Participation (On ice) MAR: 10 28 35 49 66 91 SUR: 13 26 44 55 88

3rd period
Penalty 48:31 SUR 2 min. 13 ASTLEY RYDBERG, André Slashing
Goal 48:40 MAR 2 – 2 PP1 91 ALANNE, Joonas 66 OLSSON, Erik 49 KANDERGÅRD, Oliver
Participation (On ice) MAR: 10 28 35 49 66 91 SUR: 7 28 33 44 71
Penalty 52:14 MAR 2 min. 63 ERICSSON, Simon Boarding
Goal 54:17 MAR 3 – 2 EQ 91 ALANNE, Joonas
Participation (On ice) MAR: 10 20 26 35 63 91SUR: 7 22 24 33 44 65
Timeout 57:14 SUR
Goalkeeper Out 59:04 SUR 44 OTTER, David
Goalkeeper Out 60:00 MAR 35 SANDBERG, Tobias

Text: Staffan Hesselbäck