SIK fick jubla över första bortasegern

Skövde IK och bortaplan har rimmat väldigt dåligt den här säsongen. Det ville SIK ändra på under söndagens bortamatch mot Lindlövens IF.
Trots en knackig start på matchen med underläge efter 20 minuter växlade SIK upp och fick till slut jubla även på bortais den här säsongen.

Det blev en väldigt intensiv första period som publiken i Lindehov fick bevittna.

Publiken bjöds dessutom på fyra mål under de inledande 20 minuterna.

Redan efter 2.22 tog hemmalaget ledningen i matchen när David Berg fick in pucken bakom Hugo Fagerblom och då hade hemmalaget redan varit nära att ta ledningen i den första matchminuten.

Lindlöven var först på puckarna inledningsvis och styrde ut SIK på ett kontrollerat sätt.

För Skövdes del blev det än värre när Anton Björkman skickade in ett handledsskott i Hugo Fagerbloms borta hörn och dubblade Lindlövens ledning.

Där och då kändes det som att det skulle bli en jobbig resa hem Skövde replikerade i bytet efter och Alexander Henriksson tryckte in sin egen retur bakom Riku Lindroos och SIK var med i matchen på nytt.

Några minuter senare fick laget dessutom en chans att kvittera i numerärt överläge. SIK:s powerplay har dock varit undermåligt under grundserien och inför matchen hade SIK endast gjort mål på cirka 4% av sina powerplay.

Det märktes i början för Skövde kom inte ens in i anfallszonen under den första minuten.

PP-spelet tog sig under slutet men det gick fortsatt för långsamt och Lindroos kunde mota allt som kom fram till honom.

Med två och en halv minut kvar att spela kom nästa kalldusch för Skaraborgarna när Simon Brännvall skickade in 3-1 i öppen kasse efter att Hugo Fagerblom låg och simmade på isen.

Erik Dahné fick chansen att reducera knappa minuten senare när han fick ett friläge men pucken rann ifrån Dahné och det blev aldrig något avslut.
– Vi är lite tafatta i början och de får lite enkla mål på oss, ansåg Fredrik Ljunggren.

Säsongens bästa mittperiod?

Skövdes andra period kan ha varit lagets bästa den här grundserien. SIK fick inleda perioden i boxplay efter en ganska onödig utvisning på Jonathan Ström i slutskedet av den första akten men SIK löste det utan några större bekymmer och spelade riktigt bra i numerärt underläge.

Anton Lundmark fick ett fint läge efter tre minuters spel men brände avslutet den gången.

Han skulle dock få revansch en stund senare.

Lindlövens Anton Widmark drog upp sin klubba i Kristoffer Söders ansikte och fick fyra minuter på botbänken för tilltaget.

SIK:s powerplay har som sagt varit rent undermåligt den här grundserien men när Widmark satt utvisad krävdes det endast 16 sekunder innan Anton Lundmark skickat in reduceringspucken till 3-2 och SIK var med i matchen på nytt.

Skövde visade att de i sina bästa stunder kan spela riktigt fin ishockey och laget hade bud på kvittering flera gånger om. Alexander Ternblad fick ett läge, Adam Thilander ett annat och Alexander Henriksson ett tredje men Riku Lindroos agerade stabilt mellan sina stolpar och höll pucken utanför målramen.
– Andra perioden tycker jag vi är bra första 12-15 minuterna sedan blir det lite hafsigt men ändå en bra period. Vi spelar med stort tålamod och smarthet i offensiven, ansåg Fredrik Ljunggren.

SIK malde ned sitt motstånd

Om Skövdes andraperiod var bra så var den tredje klasser bättre. SIK gjorde en av sina bästa perioder på hela säsongen. Spelarna hjälpte varandra över hela banan, låg i skottlinjen och ingen var rädd att offra en hörntand eller två.

Alexander Henriksson visade efter dryga fem minuter att han banne mig ville ha med alla poängen hem när han rundade en försvarare och tryckte sig in på målet men Lindroos lyckades hålla pucken utanför nätet den gången.

SIK fortsatte dock att trycka på för en kvittering och Alexander Ternblad styrde Axel Abrahamssons backskott i stolpen hos Lindroos men kvitteringen dröjde ytterligare en minut.

Efter lite flipperspel i Lindlövens försvarszon kunde Erik Möller trycka in trissan i nätet och luften gick ur hemmalaget fullständigt.

Lindlöven skapade inte en enda het målchans under den avslutande perioden. Det gjorde dock Skövde. SIK kom i våg efter våg och det kändes som att det bara var en tidsfråga innan gästerna skulle ta ledningen i matchen.

Det krävdes dock ett nytt powerplay, hör och häpna innan SIK tryckte dit pucken.

Adam Thilander drog isär hemmalagets box, spelade över pucken till Anton Blomberg och sedan small det till bakom Lindroos som inte hade en chans att ta pucken.
– Skönt att göra två i powerplay, det ger oss chanser att vinna jämna matcher, konstaterade Fredrik Ljunggren.

Med knappa två minuter kvar att spela tog Lindlöven sin timeout och plockade ut Lindroos för att få till en forcering men närmre än en ramträff på utsidan av nätet kom de aldrig.

SIK höll sig på rätt sida och såg till att kriga till sig de tre poängen i Lindehov.
– I tredje växlar vi upp ännu mer och mal ned de ordentligt. Vi är tuffa att möta idag och är starka på pucken. Vi arbetar hela vägen och det ger oss lite retroaktiv utdelning. Men riktigt skönt och otroligt starkt att vända 1-3 underläge, sa Fredrik Ljunggren.

På onsdag väntar nästa uppgift när Forshaga kommer på besök till Billingehov innan serien vänder.
– Det är tuffa matcher hela tiden, nu gäller det att fortsätta på inslagen väg, avslutade en nöjd Fredrik Ljunggren.