”Vi hade mängder med chanser i dag”

KIF radade upp chanser och borde ha avgjort matchen i tredje perioden (5-22 i skott).

Istället förlorade man den – med 27 sekunder kvar.

4-3 (1-1, 2-1, 1-1) är riktigt tunga siffror att läsa om du är KIF-supporter.

– Vi gör misstag i dag på ett sätt som vi inte har gjort på hela säsongen, säger tränaren Kim Sunna.

Glöm inte! Swisha gärna till Fanens Spelare!

123 193 72 00

Matchen i Sundsvall blev en riktig revolverduell med målchanser i massor och non stop action. Det var två lag som ville framåt hela tiden och som skapade massor av målchanser.

När sköt Kiruna IF 52 skott på mål i en match senast?

Men när bara tre gick in, tvingas man vända norrut med noll poäng.

Sundsvall tog ledningen redan efter 3,41 genom Pontus Englund.

Svaret kom knappa nio minuter senare.

Rasmus Similä hittade Markus Magnusson till vänster med en fin passning. Backen flyg fram och avslutade rappt till 1-1

Det stod sig till andra perioden där hemmalaget åter igen tog ledningen. Simon Sjöbergs skott mitt i slottet kunde Filip Eriksson inte göra något åt.

2-2 kom halvvägs in i matchen.

Oliver Lindgren blev helt frispelad från rödlinjen. Lobb-passet från eget rundhörn av Jesper Trandelin var lysande. Ensam med Sundsvallsmålvakten gjorde han inget misstag utan hissade upp pucken i krysset.

Efter kvitteringen svarade Sundsvall omgående. Man skapade många livsfarliga målchanser. Filip Eriksson gjorde både en och två kalasräddningar.

När de flesta trodde att gästerna rett ut stormen kom ett nytt Sundsvallsmål.

Kirunasonen och den förre KIF-spelare Hugo Niemi snappade upp ett diagonalpass genom sonen och slog till.

Släkten är värst och allt det där…

Då återstod det bara 14 sekunder av perioden.

KIF skulle ha fortsatt elände med sena mål i matchen.

Men vi började med det roliga som hände i den tredje perioden. KIF fick nämligen en kanonstart på den.

Jacob Hansson sköt. Viktor Rönnqvist klarade – trodde han. Men pucken rullade ut vid sidan och där stormade Rihards Marenis fram och petade in returen.

KIF dominerade den tredje rundan. Skotten 5-22 speglade faktiskt matchbilden.

Till och med när Sundsvall spelade PP var det Kiruna som skapade chanserna.

Rihards Marenis gick köksvägen i BP och var nära att lirka in pucken med en backhand. Senare i samma BP skejtade han sig helt ren med Rönnqvist. Det såg ut som att pucken ställde sig på högkant. Hur som helst var avslutet bra. Men plocken var av absoluta klass.

Kiruna fortsatte att spela bra även om det hårdaste trycket avtog ju längre in i tredje perioden vi kom.

Kiruna skrek efter en hjälte som kunde avsluta jobbet och avgöra matchen.

Men ingen svarade.

Tekning på offensiv planhalva med dryga halvminuten kvar. Det flesta trodde på kryss och sudden.

Då hittade istället Sundsvall segermålet.

Efter ett flygande och riktigt fint anfall sköt Simon Sjöberg alla tre poängen till sitt lag.

Efteråt blev det gruff (som fortsatte efter slutsignalen) efter att en Sundsvallsspelare ”firat” genom att ge Jesper Landström en crosschecking i höften (inte hård, men ändå…). ”Lanne” svarade genom att ta en fight. När allt till slut lagt sig fick KIF avsluta matchen i spel fem mot fyra.

Väl där hittade man faktiskt en chans till. Simon Thyni fick läget bara några meter från målet och med tre sekunder kvar.

Men även den tog Rönnqvist.

Efteråt fick hemsidan tag på Kim Sunna.

– Vi gör tre misstag och de gör tre mål. Vi tappar folk, missar backcheck och stirrar puck i försvarszon. Det är grejer som vi inte har gjort hittills. Men nu i dag gör vi det. Vi ger bort matchen på det sättet, säger han.

Vi får två mål emot oss sent i perioderna.

– Man måste vara medveten var man är på isen och hur mycket det är kvar av perioden, vad ställningen är och vilka vi möter.

Vi skjuter 52 skott i dag.

– Målvakten gör några bra räddningar men många gånger vet han inte var han har pucken och vi är där och hugger på returerna. Vi ska göra fler mål i dag, vi har mängder med chanser.

Om du blickar framåt, handlar det om att fortsätta så här och vänta på islossningen eller hur tänker du?

– Vi har trafik på kassen men vi måste bli mer distinkta i avsluten.

Vad säger du om gruffet efter målet och slutsignalen?

– Efter slutsignalen såg jag inte vad som hände och det gjorde jag inte heller efter deras mål, då hade jag fokus på annat.

En poäng på den här roadtrippen, vad säger du om det?

– Vi ska ha mer poäng. Vi sätter inte våra chanser mot Östersund heller. Jag ville ha mer poäng i går också eftersom vi pressar dem hårt.

Nästa helg blir oerhört viktig när Teg och Övik kommer på besök till Kiruna. Lag som jagar dem i tabellen.