– Vi kommer komma dit väl förberedda och ge allt!

I eftermiddag 15:00 släpps pucken i LF Arena när AIF ska möta Piteå borta i en 6-poängsmatch sett till tabelläget.

En tabell som precis som förra året är haltande men väldigt tajt. En vinst för AIF idag betyder att man jagar på topplagen rejält och kommer bara vara en poäng efter AllEttantippade Piteå med lika många matcher spelade.

Hemsidan tog ett snack med Oskar Fredriksson inför matchen:

Ni reser ner till Piteå med en bra känsla i laget efter tre vinster de fyra senaste matcherna?
Precis, känslan är bra med dessa vinster. Vi gjorde dessutom en bra match mot seriens kanske bästa lag, Kalix. Där hade vi lika gärna kunnat vinna om vi varit mer effektiv på de chanser vi skapade framåt.

Vi kan börja med senaste matchen nere i Vännäs. Det blev en komfortabel 0-3 vinst trots att spelet inte riktigt klickade hela tiden.
En skön vinst där vi hade bra utdelning i powerplay. Lite slarv bakåt emellanåt men som tur är har vi grymma målvakter som stoppar det som de ska och lite till.

Inför den här säsongen har det kommit in många nya ansikten, hur tycker du gruppen har sett ut inledningsvis av säsongen?
Många nya och en del gamla kvar. En bra mix! De nya tillsammans med coach Juhani har verkligen kommit in med bra energi och alla bidrar på olika sätt. Vårt spel blir bättre och bättre för varje match, vi är på rätt väg!

Din egna prestation inledningsvis, är du nöjd eller finns det ännu mer att kräma ur?
Jag känner mig pigg ute på isen så det fysiska känns riktigt bra. I spelet finns det mer att hämta, finns inget annat än att bara försöka göra rätt saker ute på isen så lossnar det till slut.

Bortamatch mot en av dom topptippade lagen Piteå. Hur vill du att ni ska spela för att få åka hem till Kiruna med 3 poäng?
Vi måste spela disciplinerat och inte släppa till för mycket. De har ett av de skickligaste lagen i serien men om jag får gissa så tror jag inte att de är så sugna på att göra det lilla extra mot oss som är tippat i botten, vi kommer ge allt och komma dit väl förberedda för krig.

Är det några skavanker eller sjukdomar eller kör ni med full trupp?
Det finns några skavanker och sjukdomar men vi har en bred trupp, vi åker dit med fyra friska femmor.

Tack för du tog dig tid och lycka till!
Tack själv!