Veckan med HHC:s juniorer: J18 är nya serieledare

Det blev seger med 7–1 för HHC J18 i söndagens hemmamatch mot Gävle GIK, en seger som också innebär att laget nu toppar tabellen. J20 var till Värmland för att jaga revansch mot Viking, men det slutade med en ny förlust, 2–6.

Juniorkollen handlar om vad Hudik Hockeys båda juniorlag – J20 och J18 – har haft för sig under den gångna veckan. J20 spelar i serien J20 Regional Väst medan J18 spelar i J18 1A Västra. Bilmetro, Holmen Iggesund, HSP Gripen och Maxi ICA Stormarknad är huvudpartners till Framtidens HHC:are – vår satsning på juniorerna.

J20
Det blev ingen revansch för J20 när serien ”började om”. Man föll i seriepremiären hemma mot Viking (2–3) och det fanns förhoppningar om revansch i Hagfors. Men det blev ingen rolig lördagsutflykt till Värmland, Viking vann med klara 6–2 (3–1, 1–1, 2–0).

– Det är första perioden som förstör för oss. Jag vet inte, men vi såg nästan lite rädda ut och det var nog vår sämsta period i år, sa tränaren Johannes Westring.

Emil Carlqvist åkte på en tidig utvisning och i spel fem mot fyra tog Viking ledningen. Men HHC replikerade snabbt när Ante Lindström kvitterade efter 5.12. Mot slutet av perioden hamnade HHC i ett kraftigt motlut då Viking gick från 1–1 till 3–1 inom loppet av en dryg minut.

Det blev inte bättre av att hemmalaget ökade till 4–1 i inledningen av den andra perioden, men ett litet hopp tändes när Ante Lindström gjorde sitt andra mål för dagen och reducerade till 2–4 i spel i numerärt överläge.

– Vi ändrade om lite i formationerna i andra och det är skillnad som natt och dag mellan våra två första perioder. Vi borde ha fått bättre utdelning där, sa Westring.

Men det fick man inte, varken i den andra eller den tredje perioden. Istället för ytterligare reducering kunde Viking göra två mål till i slutet av matchen och vinna klart.

– Vi jagar och jagar utan utdelning, och så blottar vi oss lite på slutet, sa Westring.

– Vi har unga spelare och lär oss hela tiden, men vi behöver bli jämnare över hela matchen. Nu är det bara att ladda om, vi möter Borlänge på lördag och det är ett bra lag, som vi dock har vunnit mot.

J18
Tabelltrean Gävle GIK stod för motståndet på söndagen för J18, och det blev en match där HHC tog sig upp till serieledning genom att vinna fjärde raka matchen. Segersiffrorna skrevs till 7–1 (2–1, 1–0, 4–0).

– Vi gör väl säsongens bästa match och då får man serieledningen på köpet så att säga, sa tränaren Nils Strandman.

Det var GGIK som gjorde matchens första mål, men HHC kom tillbaka och via mål av John Sulser och Sebastian Larsson kunde hemmalaget gå till pausvila i en 2–1-ledning, en ledning som Magnus Lindfors ökade till 3–1 i början av mittperioden.

– Det är väl egentligen bara under matchens första fem minuter där vi inte är där vi vill vara. Men vi vaknar till och sedan följer vi vår spelplan hela vägen, sa Strandman.

Efter ett relativt tidigt hemmamål även i den tredje perioden – 4–1 av Johannes Audell – kändes det avgjort. Sedan rullade det på för HHC, Emil Schönqvist Häikkilä gjorde sitt första seriemål för säsongen fram till 5–1 och John Sulser blev tvåmålsskytt i den här matchen när han satte 6–1 efter 12.35. Innan det hela var över gjorde Melker Strandman matchens sista mål fram till slutsiffrorna 7–1.

– GGIK är ändå ett bra lag och vi måste göra bra saker för att vinna, sa Strandman.

Genom segern passerade HHC ledande Hille/Åbyggeby, som fick stryk (4–6) av GGIK senast. Nästa match för HHC är en bortamatch mot just Hille/Åbyggeby.

– Det ser vi fram emot, det ska bli kul med en seriefinal, sa Strandman.

Skribent: Christer Stridh