Tredje raka förlusten för Enköping

Enköping inkasserade sin tredje raka förlust i bortamötet mot Hanviken på onsdagskvällen. Förlusten stannade vid uddamålet och det var med god hjälp av en storspelande Pontus Hagman i ESK-buren.

Att Enköping ens hade vittring på poäng ända in i slutsekunderna ska man till stor del tillskriva sin målvakt Pontus Hagman.

”Hagge” storspelade mellan stolparna och räddade ESK kvar i bortamötet mot Hanviken. Pontus kom att rädda totalt 47 av Hanvikens 49(!) skott.

Redan efter 2,02 tog dock Hanviken ledningen efter inledande kanonad mot Enköpingsburen direkt från nedsläpp på matchen.

ESK:s kvittering i den andra perioden var inte särskilt rättvis men desto skönare med tanke på att man gått mållösa i de senaste två matcherna. Maximilian Popovic satte punkt på måltorkan genom ett snyggt skott i målvaktens högra kryss.

Tredje perioden var bara 3,22 gammal när Hanviken gjorde målet som skulle ge segern. Även den här gången var det

som ett resultat av ett längre spelövertag och ett tryck i ESK-zonen.

I sekvensen efter målet hade ESK två frilägen nästan efter varandra, men båda missar. Först är det Daniel Andersson som bränner sitt friläge, sedan är det Maximilian Popovic som får ett gyllene läge att göra sitt andra mål för matchen men även han missar.

I slutminuterna lyckades ESK till slut skapa flera lägen till kvittering men Hanvikens 2-1-ledning står sig matchen ut.

ESK hade en hel del skador och sjukdomar i truppen och kom till spel med sex juniorer i laguppställningen. Hanvikens seger var sett till matchbilden fullt rättvis och för ESK:s del gäller det att hitta ett mer vinnande spel till bortamötet mot Visby/Roma på söndag.

Slutligen måste även konstateras att ESK:s måltorka i powerplay fortsätter. Nu hade man tre powerplay utan att göra mål och totalt sedan serien startade har man snart spelat en hel timme i numerärt överläge och bara gjort ett mål.


Hanviken – ESK 2-1 (1-0, 0-1, 1-0)
Skott: 49-23 (14-5, 20-11, 15-7)

Första perioden:
1-0 Oskar Ståhl

Andra perioden:
1-1 Maximilian Popovic (Jesper Bärgård)

Tredje perioden:
2-1 Oscar Kellerstam

Målvakter:
ESK: Pontus Hagman 95,92%
Hanviken: Viktor Lundahl 95,65%

 


Alexander Beskow (med pucken) och Ludde Siljesvärd (nr 15) var en av totalt sex juniorer i ESK:s laguppställning.

 


Pontus Hagman hade en svettig afton och räddade 47 av totalt 49 skott.