Det blev en poäng i alla fall

Kvällens match mellan Surahammar och Lindlöven blev en spännande tillställning, som gästerna till slut vann på straffar. Mycket beroende på två bra målvakter, David Otter i Sura och Jonathan Frykholm i Lindlöven.

Det var gästerna som först spräckte nollan, Viljami Wacklin satte pucken bakom David Otter i Surakassen efter 15:20. Ett resultat som stod perioden ut. Skotten: 7-13.

Men Sura kom igen i andra perioden och Anton Ahlin trycket in kvittringen i numerärt överläge efter 9:27. Men Lindlöven återtog dock ledning efter 12:21 genom Simon Brännvall. Skotten efter andra 9-10.

Men Sura gav sig inte och kvitterade igen efter 8:11 genom Willam Otter, men man tappade ledningen igen. David Berg gav Lindlöven ledningen igen efter 12:34 och många trodde att Lindlöven skulle plocka hem samtliga tre poäng. Men i numerärt överläge kvitterade efter 17:44 genom Lukas Söderlund och matchen gick till overtime. Skotten i tredjeperioden 8-10 och totalt: 29-33.

I overtime hade bägge lagen flera bra chanser, men inget mål blev det och matchen fick avgöras på straffar. Där dock Lindlöven drog längsta strået och tog med sig bonuspoängen hem till Lindesberg.

Nu får Sura ta nya tag till på söndag då man möter topplaget Borlänge på bortaplan.

Surahammars IF-Lindlövens IF 3-4 (0-1, 1-1, 2-1, 0-0, 0-1)
Skott: 29-33 (7-13, 9-10, 10-8, 3-1, 0-1)

Goalkeeper In 00:00 SUR 44 OTTER, David
Goalkeeper In 00:00 LIN 1 FRYKHOLM, Jonathan Penalty 14:47 SUR 2 min. 65 SÖDERLUND, Lukas Hooking
Goal 15:20 LIN 0 – 1 PP1 20 WACKLIN, Viljami 68 ÖHRSTRÖM, Jonathan 13 SEMJONOV, Maksim

Timeout 57:23 SUR
Goal 57:44 SUR 3 – 3 PP1 65 SÖDERLUND, Lukas 7 LIDSTRÖM, David 22 PETTERSSON, Hampus
Participation (On ice) SUR: 7 22 33 44 65 71 LIN: 1 8 20 25 64