Vinst hemma mot Vallentuna

Strömsbro kom tillbaka och vände på matchen som till slut slutade 3-2 efter att Viktor Ehn noterats som tvåmålsskytt och gjort det avgörande målet.

Gästerna skulle hitta in i målprotokollet per omgående när de la pucken mot mål och Oskar Söderberg fick in den bakom Adam Matsson med mindre än en minut spelad. Man hade även chansen att öka på sin ledning när man försökte med en backhand men då räddade Matsson. När gästerna fick sätta sig i utvisningsbåset kom kvitteringsmålet för Strömsbro. Det var Viktor Ehn som styrde in Niclas Svedberg´s skott från backplats till 1-1.

Vallentuna pressade på för ett ledningsmål i den andra akten och det skulle komma efter cirka fem minuters spel när Marcus Andersson hittade in med en backhand till 1-2. Man hade fortsatt press men istället var det hemmalaget som skulle kvittera igen. Ett fint uppspel av Gabriel Deutsch och Emils Ezitis gav Martin Naenfeldt ett fint läge att skicka in pucken till 2-2 och vi hade likaläge även efter den andra perioden.

Tre minuter in i den tredje perioden kom ledningsmålet för hemmalaget. Det var Stefan Söder som bakom mål passade fram till Viktor Ehn som kunde göra sitt andra mål för matchen till 3-2. Vallentuna kämpade för en kvittering och man tog ut målvakten med två minuter kvar, men man lyckades ändå inte få in pucken. Strömsbro vann därför med 3-2 efter full tid och tog viktiga poäng i toppen av tabellen!

Strömsbro IF – Vallentuna Hockey 2-3 (1-1, 1-1, 1-0)
Skott: 24-23 (7-3, 9-6, 8-14)
Utv: 14-6 (4-4, 4-0, 6-2)

0-1 (00:57) Oskar Söderberg (Marcus Andersson, Lukas Paulsson)
1-1 (08:28) Viktor Ehn (Niclas Svedberg) PP1
1-2 (24:54) Marcus Andersson (Lukas Paulsson, Oskar Söderberg)
2-2 (36:01) Martin Naenfeldt (Emils Ezitis, Gabriel Deutsch)
3-2 (43:03) Viktor Ehn (Stefan Söder)