Semjonovs går ut starkt mot Köping

Efter fyra dagars matchuppehåll så är ledigheterna avklarade. Åtta matcher återstår för HockeyEttans grundserie, där samtliga ska spelas under november månad. Den första av dessa åtta görs på onsdag, när Köping gästar Lindehov för ett returmöte.
– Nu inför onsdag tycker jag att det känns som ett bra go i gruppen, säger Maksims Semjonovs.

Vi är inne i grundseriens sista månad. Tio matcher är spelade och åtta matcher återstår, där ett möte mot Surahammar avslutar serien den 24:e. Hälften av resterande hemmamatcher återstår och redan på onsdag spelas den första av dessa.

Lindehov får då besök av Köping HC, som under förra mötet i början av oktober åkte på en ren utklassning. Lindlöven segrade då med hela 7-0, där Lindes poängspruta Maksims Semjonovs gjorde sina två första mål för säsongen.

Grabbarna går som vanligt in med förhoppningarna på tre poäng. Att det kommer att bli en lika överlägsen seger, är däremot inget som Lindlöven försäkrar sig om.

– Jag tror inte att de är så nöjda med sina resultat i serieinledningen. De har krigat framåt efter förra mötet och det gäller att vi går ut starkt direkt, säger Maksims.

Hur har det varit för laget med nära en veckas spelfrånvaro?
– Det har varit skönt. Eftersom det har varit lite intensivt tidigare med många matcher på kort tid, så har det varit välbehövligt för laget att samla ihop krafterna.

Serien är lite mer än halvvägs igenom, tankar om spelet så här långt?
– Jag tycker att vi har gjort det bra i de två senaste matcherna. Vi mötte bra motstånd i båda matcherna men jag tror att om vi fortsätter bygga på det som vi har gett, så kommer vinsterna. Vi försöker slipa på vårat grundspel, för när de funkar så är vi bra som lag. Sista perioden mot Mariestad, som är ett bra lag, där funkade grundspelet och där tryckte vi på dem rejält. Det gäller att vi fortsätter på det spelet och gör det lilla extra när det behövs.

Totalt fyra poäng efter de fem senaste matcherna, vad kan ligga bakom?
– Som sagt så har vi mött tuffa lag i de senaste två matcherna. Innan dess så har vi nog inte gjort vårt i alla sextio minuter under vissa matcher, medan vi i vissa matcher nog har varit lite trötta efter många matcher på kort tid. Nu inför onsdag tycker jag däremot att det känns som ett bra go i gruppen. Alla vet vad som gäller efter de här två matcherna bakom oss.

Det låter positivt i laget, hur går tankarna inför onsdagens match?
– Även om det känns positivt i laget inför onsdag så tror jag att det kan bli en tuff match. Köping kommer från en förlust mot Skövde efter straffar, medan vi förlorade mot samma lag efter full tid. Det gäller att vi förbereder oss på samma sätt som mot alla andra lag och gör det som krävs för att ta tre poäng.

Fotograf: Hasse Persson