ESK sålde sig dyrt men förlorade måstematchen

Det var en tuff kamp ända in i slutsignalen när Enköping förlorade bortamatchen mot Strömsbro med 5-3 inför en nästintill fullsatt och kokande Testebo Arena. Strömsbro fortsatt med i allettankampen medan Enköping nu är avhängda.

Se highlights från matchen >>

Strömsbro kunde med hjälp av sponsorer bjuda på fri entré och hade lite festligheter kring matchen. Det gjorde att den relativt lilla hallen blev nästintill fullsatt med 853 högljudda hemmafans.

En spelmässigt jämn förstaperiod slutar 1-1 sedan hemmalaget först tagit ledningen via KHL-meriterade Gabriel Deutsch på ett snyggt direktskott direkt efter tekning, där pucken satt med millimeterprecision i krysset.

Kvitteringen stod för kvällen mycket pigga Johan Eek för. Jesper Cederberg vinner pucken bakom mål och serverar Eek som mitt i slottet sätter den i nät med ett direktskott.

ESK får också möjligheten att spela ett powerplay i den här perioden men…ja, ni vet ju hur det brukar gå. Nu ställdes man mot seriens bästa boxplay och det blev inget resultat den här gången heller. Nu är man uppe i 35 raka PP utan mål och statistiken totalt visar ynka 2,63%

Andra perioden blir i vanlig ordning den sämre perioden i matchen för ESK.

Ändå är det ESK som är närmast att ta ledningen med 1-2 då man skapar ett jätteläge framför hemmalagets målvakt Adam Matsson. Men istället blir det en snabb

spelvändning för Strömsbro där ESK tingas ta en utvisning för att stoppa anfallet, och i det följande powerplayet kan Strömsbro istället göra 2-1 genom Erik Broman.

Innan perioden är över kan ex-Djurgårdaren Stefan Söder dessutom göra 3-1 i vad som från början kändes som en halvchans.

Med två minuter kvar av andra perioden står duktige ESK-målvakten Pontus Hagman för en formidabel dubbelräddning, där Strömsbrospelare två gånger om blir helt frispelade men båda gångerna räddar Hagman. Viktiga räddningar för att hålla ESK kvar i matchen.

ESK spottar upp sig rejält i den tredje perioden och får också utdelning. Först gör man 3-2 i ett mål som närmast kan beskrivas som ”pucken ska bara in”, och det gjorde den till slut också. Målskytt blev Jesper Cederberg och det var hans första för säsongen. En viktig detalj att få in Cederberg i målprotokollet, där bör han normalt förekomma mer flitigt.

Det kommer också en kvittering och nu är det åter Johan Eek som är framme och det efter en delikat passning från just Cedeberg.

Likaläge 3-3 med dryga 6,5 minuter kvar att spela.

Direkt efter målet skapar ESK några bra chanser att även ta ledningen, men närmare än en stolpträff kom man inte.

Med bara 3,27 kvar att spela sker ett olyckligt pucktapp i egen zon, vilket gör att Gabriel Deutsch får drömläge mitt i det så kallade slottet och han gör inget misstag utan sätter 4-3-pucken.

När ESK tar ut målvakten i ett sista försök får dock Gabriel Deutsch tillfälle att fastställa slutresultatet till 5-3 med att göra sitt tredje mål för kvällen. Publikjublet fick nu nästan taket i hallen att lyfta!

Sammanfattningsvis gör ESK en stark bortamatch där man säljer sig dyrt och man tog verkligen kampen som man ska. Både Adam Rachidi och Daniel Andersson noterades för varsina stolpträffar i tredje perioden och man skapade flera heta målchanser utöver det.

Noterbart är också att både Johan Eek (två mål och en assist) samt Albin Olofsson (tre assister) var inblandade i alla tre mål framåt.

Med fyra omgångar kvar har ESK nu elva poäng upp till Strömsbro, som alltjämnt har sista allettanplatsen. I praktiken är det därmed klart att man får spela i vårserien som startar i december.

Strömsbro – ESK  5-3 (1-1, 2-0, 2-2)
Skott: 28-35 (9-11, 8-12, 11-12)