Då är Sura klara för Allettan

Med kvällens tre poäng är nu Sura klara för Allettan. Detta trots att två omgångar återstår av grundserien. Vinsten borta mot Kumla med 4-1 grundlades i andra perioden, då Sura gick ifrån till 3-0.

Första perioden var jämn och bägge lagen hade några bra lägen. Många trodde nog att Kumla skulle sätta första målet när man fick ett numerärt överläge efter 11:38. Men Sura ville annat, speciellt Samuel Ander som snodde åt sig pucken vid defensiv blå och skrinnade ifrån Kumlaspelarna och med en härlig backhanddragning lyfte upp pucken i nättaket, tiden för målet 13:30. Skotten efter första perioden 12-12

Om den första perioden var jämn så var den andra mer ojämn, Sura dominerade stort och trots att Kumla hade två numerära överlägen, så kunde Sura ganska komfortabelt styra bort alla målförsök. Sura utökade sin ledning till 2-0 när Mattias Eklund lyfte in en puck från blå samtidigt som två Kumlaspelare åkte i vägen för sin egna målvakt. Devisen lägg in puckar på mål, besannades igen och Eklunds skott slank in bakom William Kias i Kumlakassen. Tiden för målet 15:33. När sen Kumla drog på sig en ny utvisning så ringde det igen. Sura hade säkert tre, fyra riktig vassa chanser innan Christofer Udd blev frispelad i slottet och stänkte dit 3-0 efter 17:20. Där och då var matchen i princip avgjord. Skotten i andra perioden 4-14.

Tredje perioden blev en ganska avslagen historia, Lukas Söderlund drog definitivt ner rullgardinen när han stänkte in 4-0 till Sura efter ett fint förarbete av Samuel Ander. Kumla fick till slut in en reduceringspuck bakom Markus Ekholm-Rosén med 24 sekunder kvar av matchen. målskytt Eric Karlsson. Markus Ekholm-Rosén fick nog många Kumlaspelare att bli gråhåriga, för han gjorde den ena svettiga räddningen efter den andra under hela matchen. Skotten i sista perioden 9-19 och totalt 35-35. Där ser man vikten av att ha en stabil målvakt i kassen.

Då återstår det bara en hemmamatch innan grundserien är färdigspelad och det är toppmötet mot Mariestads BoIS på söndag. Matchstart kl. 16:00.
Kom ner och hylla våra grabbar till avancemanget till Allettan.

Kumla HC-Surahammars IF 1-4 (0-1, 0-2, 1-1)

Penalty 33:00 KUM 2 min. 66 JOHANSSON, William Holding
Goal 35:33 SUR 0 – 2 EQ 88 EKLUND, Mattias 16 WAHLGREN, Marcus 28 FORSLUND, Jakob
Participation (On ice) SUR: 13 16 22 24 28 81 KUM: 4 27 30 66 71 97
Penalty 35:41 KUM 2 min. 3 CUBARS, Victor Roughing
Goal 37:20 SUR 0 – 3 PP1 33 UDD, Christofer 22 PETTERSSON, Hampus 13 ASTLEY RYDBERG, André
Participation (On ice) SUR: 7 13 22 33 65 81 KUM: 2 5 17 30 76