Han är ny säkerhetsansvarig i Väsby Hockey: ”Brinner för klubben”

Möt Patrik Aronsson, 35.
Ny säkerhetsansvarig i Väsby Hockey inför den här säsongen.
– En rolig utmaning, säger han. 

Han är 35 år gammal, bor i Upplands Väsby och brinner för Väsby Hockey. Han är chef på ett el-förtag, och som om inte det vore nog, så är han även deltidsanställd på försvarsmakten.

Möt Patrik Aronsson. Inför denna säsongen är han ny säkerhetsansvarig i föreningen. 

Just nu pågår det ett förändringsarbete kring spelar-, domar- och arenasäkerhet i Hockeyettan. Den resan vill Patrik vara med på, berättar han.

– Fick det kort berättat vad det skulle innebära, och jag tyckte det vore en rolig utmaning, säger han och fortsätter: 

– Det har funnits ett regelverk tidigare, nu vill man skärpa till de kraven och reglerna. 

De nya reglerna innebär mer arbete för Hockeyettan-klubbarna i allmänhet, och Väsby Hockey i synnerhet. 

– Det är allt med entréerna, där ser vi till att publiken inte tar med sig glasflaskor och dylikt med in på arenan. Man pratar även om viss terrorism. Tillsammans med Hockeyförbundet är alla vi säkerhetsansvariga med i det här arbetet om att på sikt ta fram till ett regelverk som är mer anpassat för Hockeyettan.

Hur ser din roll på matchdagen ut – vad gör du, så att säga? 

– Innan match träffar jag och Petra Lund (publikvärdssamordnare) alla publikvärdar. Tillsammans går vi igenom var de ska stå. Vi går igenom tidigare matcher om det varit något som blivit uppmärksammat som vi måste förbättra. Publikvärdarna är där för publikens skull.

Patriks jobb är delvis att se till så att publikvärdarna gör sitt jobb.

– Jag ska även se till att spelargången är fri från publik och egentligen ha det här helikopter-perspektivet över säkerheten. Vi tittar också på domarsäkerheten. Jag samordnar med den nya vip-delen och pratar med tjejerna som jobbar där, så det finns en del att hantera. 

Vidare berättar Patrik att han och de övriga ännu inte stött på någon större grej sett ur säkerhetssynpunkt.

Däremot berättar Patrik att ”veteranerna”, och syftar då på de lite äldre supportrar som sett laget spela i urminnestider, blivit lite tagna på sängen över de nya, hårdare reglerna.

– Nu får de läsa om varför vi gör väskkontroller, och varför man inte kan använda nödutgångarna för att ta sig ut, säger Patrik och fortsätter:

– När allt det här kommer på plats, när allt det här som vi vill få in i hallen med säkerhet, när den löper på bra, då kommer jag vara som mest nöjd. Men vi har lite kvar att jobba på.