Väsby föll i seriefinalen

Väsby föll hemma mot Hudiksvall med 3-5 i en match med flera ansikten. Första perioden gick klart i gästerna favör men där Väsby kom ut som ett helt nytt lag i andra och vände 0-2 underläge till ledning med bud på mera. Trots vändningen och det bättre spelet från Väsbys sida var det ändå Hudiksvall som bättre tog hand om sina lägen. Hudiksvall visade helt enkelt upp ett bättre och mer rejält spel än Väsby som svajade mer i sin prestation sett över sextio minuter.

Svängigt spel med höga toppar och för djupa dalar kostade Väsby poängen hemma mot serieledarna Hudiksvall. Gästerna från Hälsingland visade i den första perioden varför de endast tappat sex poäng under grundserien när de stundtals malde ner Väsby i deras egen zon.

Väsby inledde ändå matchen godkänt men när gästerna tog ledningen i den tredje minuten efter en tekningsvariant från den egna zonen vilket mynnade ut i ett två mot ett läge där gästernas kanske vassaste spelare, Christoffer Jansson gav Hudiksvall ledningen, så vände matchen. Och det rejält.

Hudiksvall sköljde därefter över Väsby som hade fasligt svårt att komma upp i samlade anfall och där laget mest fick tillbringa istid i den egna zonen på grund av Hudiks höga press.

Ett ytterligare ledningsmål hängde i luften men Hudiksvall fick vänta till den femtonde minuten innan de fick jubla igen efter att Väsby inte hängt med på ännu en omställning och därefter tappat i markeringen framför eget mål.

I mittakten blev det en total scenförändring av matchen. Väsby kom ut som ett helt nytt lag och nu var det deras tur att mangla ner motståndarna.

Rasmus Sörgardt gav Väsby reduceringen till 1-2 efter ett längre anfall och där han från sin backkollega Tim Welin i princip gavs öppet mål och kunde prickskjuta in sitt tredje mål för säsongen.

När kvitteringen satt i matchens nionde minut efter att Väsby vunnit en sargduell i offensiv zon och där Pontus Karlsson fått kliva in rakt på kassen och trä in 2-2, så tog gästerna en timeout.

Men det stoppade inte Väsby från att fortsätta styra matchen. Inte långt därefter drog Hudiksvall på sig en utvisning och Väsby visade då upp prov på riktigt fint spel där Adam Falk strax framför mål slog en riktigt fin diagonalpassning till Christian Holmblad som smällde in 3-2.

Så långt var glädjen stor och Väsbypulsen hög. Men mitt i det fina Väsbyspelet kom ett snömos vilket abrupt stoppade pucken, ställde en Väsbyback och gav gästerna ett friläge och sedermera en kvittering. Ett ödesdigert insläppt mål med elva sekunder kvar av perioden där gästerna grävde fram pucken och där målskytten Jesper Wiberg prickade krysset, vred tillbaka matchen i Hudiksvalls favör.

I den sista perioden när matchen stod och vägde och där Väsby var en stolpe från en kvittering så kom ännu ett litet misstag i mittzon. Ett friläge och en säker avslutning senare så var Hudiksvall tillbaka i ett tvåmålsöverläge.

Den här gången orkade Väsby aldrig resa sig igen. Laget drog i stället på sig två utvisningar under den sista halvan av perioden och blev tröttkörda när man krigade sig igenom dessa underlägen. Gnistan i offensiven var helt enkelt borta vilket gjorde att flytet saknades när Hudiksvall med lite mindre av två minuter av matchen drog på sig ett matchstraff.

Väsby kom aldrig närmare trots det sista gyllene läget och Hudiksvall tog till slut en välförtjänt seger men där inte så stora marginaler i det hela skiljde lagen åt. Hudiksvall var precis som jag startade i texten, lite mer rejäla och visade mer jävlar anamma när det väl behövdes.

Väsby var lite för ojämna sett över sextio minuter för att kunna rå på seriesegrarna idag men backarna Rasmus Sörgardt och Tim Welin tillhörde inte den skaran. Ännu en gång höll de en hög nivå matchen igenom och hamnar återigen i toppen av grisligan.

Tre grisar ges till matchens lirare Rasmus Sörgardt som höll standarden uppe under hela matchen vilket kröntes med två ytterligare inspelade poäng i form av ett mål och en målgivande assist.

Två grisar ges till Tim Welin som i sin sista match i Väsbytröjan för åtminstone ett tag visade prov på fin kyla och härligt passningsspel.

Sista grisen ges till Christian Holmblad som kändes riktigt pigg i benen ikväll och där det sedvanliga ”spelhuvudet” kändes på humör.

Särskilda omnämnanden skänks även till Adam Falk, Calle Åsell, Victor Andersson samt till Elias Lindström som stack ut till det positiva i Väsbys gäng.