Uddamålsförlust i Strömsbro

Viljan slog klass när Strömsbro vann med uddamålet 2-1 mot Väsby och därmed säkrade en plats till Allettan. Väsby var stundtals det klart bättre laget på isen men saknade udd i avslutningarna och där till bjöd man hemmalaget på de två målen via lika många individuella misstag i den egna zonen.

Förlusten borta mot Strömsbro påminde en del om andra förluster under grundserien där ett spelövertag inte kunde omsättas till resultat. Första akten i Testebohallen hade Väsby mesta delen av spelet men där det trots det var hemmalaget Strömsbro som gjorde målet.

Väsby fick ha mycket puck och där Strömsbro mest försökte få ut Väsby på kanterna och göra det trångt i egen zon. Men trots det lyckades Väsby skapa en del lägen men de där riktigt sylvassa chanserna uppenbarade sig kanske inte riktigt. Det kändes som att det sista bettet saknades vilket hade krävts för att spräcka nollan på en tät målvakt i hemmakassen.

Strömsbro hade trots betydligt mindre puckinnehav i princip lika många skapade vassa chanser men där det som låg bakom deras ledningsmål egentligen inte var något som det hade behövt blivit mål på. Det var helt enkelt ett för svagt backspel där den i offensiva zonen tekande hemmacentern, Viktor Ehn efter vunnen tekning, för enkelt fick ta sig ända in på kassen och där han hittade en lucka mellan benen på Isak Johansson i Väsbymålet. För svagt och för vekt från Väsbys sida helt enkelt.

Väsby inledde även andra perioden med dominans och när laget fick med sig en utvisning i periodens andra minut satte man hemmalaget under ordentlig press. Christian Holmblad spelade fram Calle Åsell perfekt men avslutet från Calle som var hårt räddades ändå av hemmalagets målvakt Adam Mattsson som likt i hemmamötet var en gigant som gäckade Väsbylägret.

Väsby fortsatte att spela väl men avsluten satt oftast längs med isen eller på perfekt räddningshöjd och då är det svårt att göra mål även på de finaste av chanser.

När Väsby drog på sig matchens första utvisning i den nionde minuten så bröts matchbilden. Även fast Väsby försvarade sig väl i numerära underläget så jämnade matchen därefter ut sig ordentligt.

Det blev mer en böljande matchbild som passade hemmalaget betydligt bättre än Väsby. Ännu ett Väsbyslarv i försvarszonen gav Strömsbro en tvåmålsledning och det målet fick Väsby att tappa än mer fart i spelet.

Det blev för mycket pucktransport vilket ett samlat hemmalag inte hade speciellt svårt att försvara och faktum var att Strömsbro var närmare 3-0 än Väsby var 2-1 under den sista delen av mittakten.

I den sista perioden kom Väsby ut mer hungriga och hade betydligt bättre fart i spelet. Det gav resultat nästan per omgående när Henrik Rommel kom runt sin back och med en backhand hängde upp reduceringen i krysset.

Väsby fortsatte att spela bra och skapade sig tillräckligt många chanser för att få in en kvittering. Men skärpan i avslutningarna var inte där idag och udden saknades.

Strömsbro stred tappert och hade därför de berömda marginalerna med sig vilket innebär att laget för första gången i klubbens historia har kvalificerat sig för spel i Allettan. Vi gratulerar Strömsbrogänget till den skalpen och för Väsbys del innebär det att det nu står klart att laget kommer att spela i Allettan Södra.

Ricard Blidstrand var en riktig klippa i Väsbys lag idag och spelade förtroendeingivande matchen igenom. Tre grisar ges således till ”Blidas”!

Två grisar ges till Väsbys kanske kreativaste spelare för aftonen i form av Christian Holmblad. Han gjorde många bra saker ute på isen och hittade fram fint till medspelarna som dock inte förmådde att ta tillvara på dessa.

Sista grisen ges till den intensivt arbetandes Calle Åsell som trots att han inte riktigt var helt vän med pucken idag ändå stred tappert och ideligen jagade livet ur Strömsbros spelare.

Särskilda omnämnanden skänks även till Isak Johansson som stod för några fina räddningar under matchen samt till Viktor Åström som i trogen vana kämpade och slet väl ute på isen.

För Väsby återstår nu endast en match i grundserien när Visby Roma på onsdag kommer på besök till Renew Arena. Sista chansen för Väsby att försöka hitta tre poäng för att kunna ge än bättre position inför lottningen av Allettan Södra.