BHF tog femetta i sista omgången

KUM – BOR  (1-5) (swehockey.se)

Ikväll spelades den sista och helt betydelselösa omgången i Hockeyettan Västra när BHF åkte till Närke för att möta seriejumbon Kumla HC.

BHF fick matchens första stora chans att ta ledningen när man efter knappa 4 minuter chansen att spela 5 mot 4 men utan att resultera i något mål.

Lagen bytte lite chanser med varandra i en mållös period.

I mittakten skulle den skrala hemmapubliken se en jämn period där BHF efter 5.55 tog ledningen genom Casper Östberg som gjorde sitt 3e mål för säsongen. Ledningen skulle dock bara hålla i exakt 1 minut innan David Harrysson kvitterade. Men BHF hade även dem replik på det målet då Marcus Karlberg fick en kanonpassning från Henning Rothsten och distinkt satte 1-2 i bortre, 1.12 efter Kumlas kvitteringsmål.

I slutet av perioden fick hemmalaget spela powerplay sedan Patrick Elfsberg satt i utvisningsbåset men Victor Eriksson i BHF kassen höll tätt.

Den tredje perioden var även den spelmässigt jämn lite drygt halvvägs in. Sedan ryckte BHF ifrån. Först ordande William Danielsen 1-3 på passning från Marcus Karlberg. Därefter var det Martin Janolhs som skrev in sig i målprotokollet med sitt 1-4 mål. Assist på målet från Marcus Karlberg som därmed gjorde sin 4e poäng i matchen.

William Danielsen skulle sedan avsluta målskyttet för kvällen när han gjorde sitt andra mål efter ett fint förarbete från Viktor Johansson.

skott totalt 26-32

utvisningar Kumla 2×2 BHF 3×2

domare Markus Yngvesson

Så var grundserien avslutad. BHFs facit blev 12 segrar (varav en efter förlängning) och 6 förluster. 3e plats i serien och det lag som gjorde klart mest mål framåt, hela 83st. Bäst i hela Hockeyettan. Man hade dessutom bästa PP procenten i den västra serien 34,62%.

Bästa poängplockare blev Martin Janolhs med 27 poäng på 18 matcher (9+18)

Nu väntar alltså AllEttan Norra för BHF som startar igång den 5/12. Spelschemat hittar ni som vanligt på www.hockeyettan.se eller www.stats.swehockey.se