Förlust i allettanpremiären

Det blev förlust i allettanpremiären borta mot Dalen. Trots ett stort skottövertag (33-17 i Boisfavör) och rätt klart grepp om händelserna i stora delar av matchen så fick man till slut se sig besegrade med 3-2 (1-0,1-2,0-1).

Den första perioden var en mäktig holmgång mellan två lag som bestämt sig för att inte bjuda på en millimeter is till motståndaren. Det var tätt, det var otroligt fysiskt och det var riktigt tempostarkt., det var något av slutspelskänsla över matchen. Målchanserna var dock väldigt få och inte speciellt öppna, men de två som är värda att nämna var Dalens. Ett skott utanför från vänster korridoren när Dalen kom i ett flygande anfall, samt ett läge i powerplay som också kom att resultera. Pucken fastnar framför kassen och Simon Eriksson ser ut att sitta på pucken men så dyker den upp och Jesper Thörnberg drar snabbt in pucken på Tobias Sandbergs klubbsida till 1-0.

Om den första perioden var jämn med något övertag kanske för Dalen, så var den andra solklart till Bois. Bois kom ut och tog tag i taktpinnen direkt och hade 4-5 riktigt bra målchanser redan de första fem minuterna. Man stressade Dalenbackarna till misstag och fick på så sätt både längre anfall men man kom också med bra fart från egen zon och kunde skapa utifrån det. Philip Norberg slet sig loss och kom ren men fick tyvärr inte till något avslut, Jesper Lindén kom tillsammans med Simon Eriksson i en två mot etta, men Lindéns avslut plockades av Oscar Malm. Simon Eriksson styrde ett skott framför Malm, men Malm fick den på sig och så vidare. Men med 10.05 att spela så kom till slut kvitteringen. I powerplay får Tobias Aronsson kliva in några meter från blå innan han drar ett hederligt dragskott på Malms klubbhandssida till 1-1. Bois fortsätter efter målet att mala ner Dalen som får dra på sig nya utvisningar. Men Bois lyckas inte utnyttja detta och dessvärre för Bois del så går man också bort sig. I numerärt underläge så kommer Jesper Thörnberg helt fri med Tobias Sandberg och sätter den på klubbhandssidan till 2-1, tid 16.05. Det gör att Dalen får lite råg i ryggen och de sista fyra minuterna av perioden så jämnar spelet ut sig. Och med två minuter kvar av period två så kommer också 3-1 från ingenstans. Jaeden Martin kfår pucken vid blå, och kan några meter innanför blå avlossa ett handledsskott som letar sig förbi en Tobias Sandberg som nog får ta på sig det målet.

Bois kommer alltså ut till tredjeperioden med ett tvåmålsunderläge, men man gjorde sitt bästa för att komma tillbaka in i matchen. Med 8.16 spelade av perioden så kommer en följdriktig reducering. Erik Olsson driver upp pucken på vänsterkanten, pausfintar sig halvt förbi sin back innan han avlossar ett vasst handledsskott som hittar femtehålet på Oscar Malm. Bois fortsätter jobba stenhårt, men Dalen försvarar sig rätt bra så det blir inte jättemånga heta målchanser. Bästa chansen har Simon Eriksson som driver på kassen och efter inspel från Lindén så kan han styra pucken från nära håll, men Malm lyckas rädda. Med knappt två minuter kvar tar Bois ut målvakten och då skapar man bra tryck. Man har flera skott med returer men Malm står emot. Gustaf Malmkvist serverades i stort sett öppet mål efter fint pass av Tobias Aronsson, men Gustaf tar emot pucken istället för att direktskjuta och då hinner Malm dit och rädda pucken.

En lite sur förlust där Bois gjorde sig förtjänta av en seger, men då kan man inte bjuda på mål som man tyvärr gjorde idag. Skönt då att det är chans till snabb revansch, för redan på onsdag så är det hemmapremiär mot Nybro. Då kan förhoppningsvis också viktige backen Jesper Broeng vara med, han saknades på grund av förkylning.

Till sist några ord om inlånade Douglas Lögdal som gjorde en oväntat bra match med tanke på den långa frånvaron. Han vann enormt mycket tekningar och hade några riktigt fina framspelningar och såg riktigt hungrig ut på isen. Sedan blev det några tappade puckar, och något felbeslut, men det är kanske inte konstigt med tanke på att han inte spelat på nivån under säsongen. Det lär säkert se ännu bättre ut redan på onsdag.