Inför SIK – Vimmerby HC

Då drar det igång igen efter en och en halv veckas återhämtning. En alletta över 27 omgångar mot bara topplag med ettanmått mätt. Tio lag varav sju som vi inte mött tidigare under säsongen och där vi behöver ha minst två lag bakom oss när serien summeras i början av mars om vi ska spela playoff i vår. Inspirerande förutsättningar och hur roligt som helst. Nu åker vi!

Jag får gratulera till segern mot Forshaga i sista grundomgången!

-Ja tack, jag trodde nästan du skulle glömma det, skrattar Skövde IK:s HC Fredrik Ljunggren.

Nej det hade kanske inte varit så konstigt tio dagar efter eller vad nu är, minnet är bra men kort!

-Haha. Nej men det var ett skönt sätt att avsluta grundserien på och stabilt spel så det var bra.

Den är så långt tillbaka så det kanske inget är att prata om den matchen?

-Nej nu blickar vi framåt mot en ny serie!

Man kan ju konstatera att ni har haft en stigande formkurva under grundserien och att avsluta med den första hållna nollan på länge är ju fantastiskt?

-Absolut! Nej men ser man till hela grundserien så har vi ju absolut växlat upp och blivit bättre och bättre så vi går in i allettan med en bra känsla.

Ni hade ledig helg innan ni drog igång i måndags igen, hur har det sett ut och är det fortfarande gnugga grunder som gäller?

-Vi har försökt att bygga upp lite fart och sedan repeterat vissa delar utav grunderna nu när vi haft ganska många träningar på oss att göra det. Lite försvarsspel över hela banan har vi hunnit med, lite powerplay och lite boxplay sådär och det känns bra, vi känns redo.

En och en halv vecka att slicka sår under och många är naturligtvis nyfikna på statusen i truppen nu när vi ska snäppa upp ytterligare?

-Ja, den är väl ungefär som den har varit.

Några borta alltså?

-Vi har ju haft en tuff grundserie vad det gäller frånvaro vilket gör att vi är ännu mer nöjda med att vi har hanterat det så bra som vi har gjort. Vi har snittat nästan fem utespelare frånvarande per match, 4,75 tror jag vi har och det är klart att det är inte det bästa. Nu har vi haft det bättre i slutet och vi har hanterat grundserien på ett väldigt bra sätt så vi kliver in i en alletta med en god känsla som sagt. Men skadeläget ser väl ungefär likvärdigt ut, vi har några borta fortfarande.

Det är de som saknades på träningen idag (lördag)?

-Ja det är det väl, vilka var det du saknade då så vi inte glömmer den?

Ja Wallin (Robin) var ju inte med och tunga pjäser var ju Thilander (Adam) och Emanuelsson (Jesper) i vilket fall!

-Ja så är det ju. Thilander skadade sig ju sista hemmamatchen här mot Lindlöven, fick en smäll och han var ju inte med mot Forshaga. Han har känt lite på det efter det men det har inte gått bra så han är några veckor bort.

Och hur går det med Emanuelsson?

-Jag vet inte säkert. Han har provat i början av veckan här och varit på lite grand. I torsdags var han inte på och inte idag heller så det går väl inte framåt så som vi vill.

Dynell (Elias) stod det om i tidningen idag!

-Okej, det har jag inte läst faktiskt men det är ju segdraget där och han ska väl på någon utredning tror jag. (Sviter efter en hjärnskakning som inte vill släppa. Hemsidans anm.)

Ja så är det men man har det man har?

-Ja herregud, det är inga konstigheter.

Jag har några läsarfrågor och den första lyder, har det varit aktuellt med några nyförvärv och i så fall vilka förstärkningar, forwards och eller backar?

-Vi har väl under hela resan hållit ögon och öron öppna litegrand sådär. Sedan är det klart att om vi fortsätter att ha den här frånvarolistan som vi har så är det klart att vi behöver, ja det är klart att det vore bra att få in någonting för att bredda och öka konkurrens, så är det ju. Det är Lundströms (Anders) bord och jag vet att man, ja vi ser vad som finns helt enkelt. Vi har ingenting på gång i närtid men vi har heller inte stängt några dörrar.

Du sade ju en siffra där på 4,75 frånvarande, räknar du med Martin Olsson i den siffran?

-Absolut, han tillhör våran trupp. Utespelare sade jag också så Wallin är inte med i den siffran heller.

Nästa lyder, hur har ni förberett er inför mötena med de övriga sju lagen från östra (3 lag) och södra (4 lag utom Dalen), som ni inte mött under säsongen?

-Ja vi tar det ju lag för lag liksom, vi har inte studerat alla motståndare ännu utan vi har börjat titta på Vimmerby och sedan tar vi nästa efter det.

Det är ungefär som i grundserien där?

-Ja absolut, så är det ju.

Och redje och sista läsarfrågan, vilka favoriter ser du som hamnar i topp?

-Ja jag ser väl Nybro som en favorit i serien. Jag tror det kommer bli ett otroligt jämnt race mellan många lag. Det är klart att en grundserie säger ju sitt men det steppas upp ett snäpp oavsett i allettan, det är något vi har fått med oss från tidigare så det kommer bli en tuff serie och det kommer säkert att dyka upp någon överraskning och det kommer bli väldigt jämnt.

Då tänker jag lite att målsättningen i allettan är ju playoff och då måste minst två lag hamna bakom oss trots spelbolagen som tippar oss på jumboplatsen, vågar du dig på en gissning vilka?

-Det spelar ingen roll du!

Haha ok, minst två då?

-Nej men så är det ju. Vii känner ju att vi vill ta oss till playoff såklart, nu kliver vi in som, ja vi kom ju in som femma från våran grundserie och sista laget in på det sättet, ja Dalen löste det ju på sista omgången på ett lite mer spännande sätt än vad vi gjorde. Vi slår väl lite ur underläge men vi känner ju att en topp åtta plats är ju absolut något vi spelar om och fullt rimligt.

Ja jag tycker själv att det är lite konstigt att alla experter som tippar inte verkar ta hänsyn till utvecklingskurvan vi har haft?

-Hm men det kanske är historik också, jag vet inte. Men som jag sa, för att vi ska kunna vara med hela vägen skulle det vara bra att få tillbaka någon av våra spelare som är borta. Vi har ett bra lag att ställa på benen men vi är känsliga för frånvaro.

Jag misstänker att det blir hur inspirerande som helst att få möta sju lag som ni inte tidigare mött under säsongen?

-Ja det blir jätteroligt! Det är bara Mariestad vi har mött från våran grundserie och sedan har vi haft Dalen i träningsmatch då men annars är det ju bara nytt motstånd så det ska bli jättespännande.

Det är en lång alletta med 27 omgångar, hur tänker du inför det, taktiskt tänkande, kan man hushålla på krafter någonting eller liknande?

-Vi spelar varje match som att det är en match. Sedan är det såklart roligt att allettan innebär många möten, att man har vänt på det så det är den som är trippelomgångar. Jag tror att det är bättre matcher, mer utvecklande matcher så jag tycker det är ett bra sätt att spela allettan på även om grundserien blev väldigt tuff med arton omgångar. Vi löste det ju men det var svårt när man fick en halvtaskig start.

 

Toppen i den södra grundserien bjöd på fyra lag där det bara skilde en poäng och söndagens motståndare Vimmerby blev tvåa i det gänget, tankar inför allettanpremiären och vad våra nycklar till poäng blir?

-Våra nycklar till poäng och vinna den matchen är att vi behåller tryggheten vi spelat med det sista med ett bra försvarsspel och att vi ser till att behålla farten med puck genom mittzon så att vi kan komma med full fart så att vi har ett bra passningsspel hela vägen nedifrån och genom mittzon. Tålamod, trygghet och försvarsspel så kommer det andra sedan.

 

Vi avslutar som vi brukar, vem av våra målvakter har tävlat till sig spaden i söndagens match?

  -Hugo (Fagerblom) står mot Vimmerby.

 

Stort lycka till!

-Tack så mycket.

 

Skitkul med hemmapremiär i allettan men alla har ju inte möjlighet att se matchen live på plats. Då får man hålla till godo med det näst bästa och det är ju våra fina webbtevesändningar. Länk till matchen hittar du här: https://live.hockeyettan.se/livestream?id=s-skovde-ik-vimmerby-hc-u0n928

 

Rickard Dahl, mångårig kommentator på Skövde webbteve kommer en stund efter matchen ned till supporterkiosken där han håller i efteRsnacket där två spelare ur hemmalaget grillas om matchen. EfteRsnacket brukar dra igång tio till femton minuter efter slutsignalen.

 

I samband med allettan dras traditionsenligt omröstningen om årets spelare igång. Rösta gör du i supporterkiosken och en röst kostar fem kronor, detta för att finansiera pokalen som delas ut i samband med den sista hemmamatchen i allettan.

 

När vi pratar om årets spelare kan vi även passa på att gratulera November månads spelare som röstats fram på Rebellernas supporterforum. Stort grattis till vår egenproducerade målvakt Fritz Abrahamsson. Här har vi en kille på tillväxt som kan bli något stort!

 

Häng med i supportersnacket på Rebellernas hockeyforum. Länk till söndagens matchtråd hittar du här: https://rebellerna.com/forum/viewtopic.php?t=1028

Det är även i matchtrådarna som du som registrerad forumanvändare kan vara med i omröstning av matchens lirare som ligger till grund när Rebellerna utser månadens lirare. Här registrerar du dig som forumanvändare: https://rebellerna.com/forum/ucp.php?mode=register

 

Glöm inte heller bort att det kommer krävas vaccinpass för att se matchen på Billingehov. Har du inte vaccinerat dig, tough luck. Men har du vaccinerat dig och ännu inte hämtat ut ditt vaccinationspass gör du det med hjälp av e-legitimation på en minut på sidan https://covidbevis.se/vaccinationsbevis-web/

 

Har du funderingar eller frågor till kommande inför matchen artiklar? Maila då in dem till [email protected]

Sist men inte minst. Söndagen den 5 december är utsedd till Internationella Frivilligdagen. Det innebär att vi som lägger ned ideellt arbete får lite extra uppmärksamhet. Stort tack till alla de krafter som gemensamt hjälper Skövde IK att dra runt sin verksamhet. Slå dig lite för bröstet!

 

LET´S GET READY TO RUMBLEEEEEEEEE