Blekt Bois föll i hemmapremiären

Att det skulle bli en tuff match mot seriefavoriterna Nybro visste man på förhand, men att Bois skulle agera statister trodde man inte. För det var ett mycket blekt Bois som visade upp sig. Den första perioden hade man knappt ett rätt och även om man spottade upp sig något i de följande två perioderna var man ändå aldrig egentligen nära poäng och Nybro vann rättvist med 0-3 (0-2,0-1,0-0).

Bois fick verkligen ingen bra start på matchen. Den första perioden var lagets sämsta på hela säsongen, Nybro framstod som SHL-spelare i jämförelse med Bois som såg ut som en blek kopia av sitt vanliga jag. Nybro forsade fram medan Bois mest såg tröga och förvirrade ut, det var knappt två passar i rad till rätt adress en enda gång från Boisklubborna. Inte blev resan enklare för Bois med tanke på de två otroligt billiga mål som Nybro fick. 0-1 kom genom coembackande Janne Väyrynen som sköt långt utifrån utan skymning en puck som dagens Boismålvakt Isac Ohlson bara ska ha, men den gick genom(?) hans målvaktsklub

ba och in mellan benen. Isaks målvaktsklubba gick av… Även 0-2 var lika märkligt. Pucken blir liggande bakpå Bois målbur, när den studsar ner lägger Hannes Johansson från bakom mål in en lobb framför kassen och den tar i nacken på Isac och in i mål. Det var verkligen marginaler emot! Samtidigt så var 0-2-ledningen inte orättvis på något sätt, Nyro spelade enkel hockey, hög forchecking och skott på mål så fort fritt skottläge fanns och in med folk på mål och skapade på så sätt bra tryck mot Bois, ett Bois som mest fick försvara sig i första perioden.

Till den andra perioden så steppade Bois upp spelet något. Främst kedjan med Erik Olsson, Douglas Lögdal och Simon Eriksson började förlägga spelet till anfallszonen också. Man fick också snabbare stopp på Nybros anfall och passen började hitta bladen bättre vilket gjorde att man också kunde hitta ut ur egen zon. Men efter åtta minuter så får ändå Nybro ett långt anfall. På sedvanligt maner spelade Nybro upp på back och skottet på mål hittar in mellan benen på Isac som i det läget var skymd. Efter det har faktiskt Bois en 1-3-puck inne, men domaren dömer bort målet då de alla tre var så felplacerade (trots att det var ett långt anfall) högt upp i zonen att de aldrig såg att pucken var inne. Även på TV-bilderna syntes det att den var tydligt inne, så det var verkligen inga marginaler på Bois sida denna afton som tidigare sagts…

Den tredje perioden fortsätter Bois att jaga mål, men Nybro försvarar sig förtjänstfullt. Bois skapar ett par bra reduceringschanser, Båda gångerna är det Jesper Lindén som styr skottpass utanför. Men sett över också denna period är det Nybro som är det starkare laget, och segern är odiskutabel. Det Bois kan ta med sig är boxplay som var riktigt bra. Fyra tvåor städades av på ett mycket bra sätt.

Idag var det svårt att lyfta fram någon Boisare, alla kan betydligt bättre. Samtidigt ska Nybro hyllas som spelade med bra fart genom hela matchen.