Ny nolla och tre poäng till Vikings!

Nybro Vikings gör en gedigen insats under onsdagskvällens bortamatch mot Mariestad BoIS och vinner med stabila 0-3.

Under onsdagskvällen var det dags för Allettans första bortamatch för Nybro Vikings del och det var seriesegraren i Hockeyettan Västra, Mariestad BoIS, som stod för motståndet. I den första perioden är det bortalaget som är det bättre laget genom hela perioden. Redan i andra bytet i matchen så styr comebackande Janne Väyrynen pucken i stolpen. Nybro är pigga och spelar med bra fart och passningarna sitter på bladet. Några minuter senare är Janne Väyrynen återigen framme och har ett bra läge men hemmalagets målvakt gör en bra räddning. Målet skulle dock komma för Väyrynen som drar iväg ett hårt skott mot mål en stund senare som letar sig in till 0-1. Några minuter senare utökar Vikings ledningen till 0-2 genom Hannes Johansson, ett märkligt mål där pucken ligger på nätet på baksidan av målet men Johansson slår hårt i nätet så att pucken flyger upp i en båge och tar målvaktens rygg och letar sig in i mål. En bra period av bortalaget.

I den andra perioden är hemmalaget bättre och spelet jämnar därmed ut sig. Mariestad kämpar hårt och gör det svårare för Nybro men bortalaget hittar så småningom in i perioden och gör också det viktiga 0-3 målet genom Viktor Bolin efter drygt halva perioden spelad. Vikings har också chansen två gånger om i powerplay i perioden men lyckas inte skapa några större chanser i den spelformen.

I den tredje perioden spelar bortalaget väldigt disciplinerat och ett stabilt försvarsspel som inte bjuder hemmalaget på några lägen. Nybro har under perioden två chanser i powerplay där man spelar med stora marginaler samtidigt som Mariestad gör det bra i boxplay. Vikings och Robin Johansson i Nybrokassen håller nollan och inkasserar tre nya poäng!

Nybro Vikings spelar nästa omgång i Allettan Södra på lördag den 11 december när Väsby IK gästar Liljas Arena, nedsläpp kl. 16.00. Köp din biljett här!

Mariestad BoIS – Nybro Vikings 0-3 (0–2, 0–1, 0-0)
Målen: 0-1 (06.14) Janne Väyrynen (Adam Persson, Erik Lindström), 0-2 (10.50) Hannes Johansson (Axel Lindström), 0-3 (28.53) Viktor Bolin
Skott: 22-33 (6-14, 12-10, 4-9)
Domare: Oscar Niklasson