Tung förlust mot Väsby på onsdagskvällen

HC Dalen ställdes under onsdagskvällen mot Väsby i den andra omgången av Allettan. Båda lagen kom med varsin seger i bagaget och det var en jämn historia matchen igenom  men där hemmalaget drog det längsta strået och lyckades tillslut vinna med 3-2.

En på förhand tuff uppgift för Dalen som under onsdagskvällen ställdes mot Väsby. En pigg inledning av matchen med en massa skott åt båda lagen. Hemmalaget tog ledningen i matchen efter dryga fjorton spelade minuter vilket skulle bli slutresultatet i perioden. En bra period med två bra lag ute på isen sammanfattningsvis.

Andra perioden hann knappt till att starta innan Jesper Thörnberg kvitterade till 1-1 assisterad av brorsan Martin. Målet kom i numerärt överläge då Väsby drog på sig en tvåa i slutet av den första perioden. Det var för�

�vrigt Jespers tredje mål på två spelade matcher. Hemmalaget skulle dock både gå upp till både 2 och 3-1 men Dalen gav sig inte och Adam Hirsch reducerade till 3-2 i slutet av den andra perioden. Väsby ska dock tacka sin målvakt som höll hemmalaget kvar i matchen, annars hade det kunnat rinna iväg för gästerna.

Tredje perioden var lite av målvakternas kamp och det svängde fram och tillbaka. Dalen jagade en kvittering och hade flera chanser framförallt i slutet av perioden där man fick chansen i powerplay i hela fem minuter men man lyckades inte få in pucken. I ett sista försök så plockade Dalen tidigt ut målvakten Hampus Hedman men Väsby tog tillvara på läget och gick upp till 4-2 och senare 5-2 vilket blev slutresultatet i matchen.