Bortamatch mot Köping inleder den nya serien!

Lindlöven slutade sjua i grundserien vilket inte räckte hela vägen för en plats i AllEttan. Istället får Lindlöven spela arton matcher i Vårserien som inleds nu på lördag. Trots att man placerades i samma serie som många nya lag, så får Lindlöven inleda den nya serien med ett bekant motstånd med Köping HC.

På lördag spelas de första matcherna för säsongens Vårserie. Lindlöven tilldelades den norra gruppen där många resor till landets norra del väntar. Resorna får däremot avvakta när serien ska inledas, första motståndet för Lindlöven är istället det välkända Köping HC.

– Vilket lag som vi får möta först tycker jag inte spelar någon roll. Vi har bra koll på Köping och de har bra koll på oss, vi känner varandra väl och båda lagen kan varandras styrkor och svagheter, säger Jonas Dufåker inför lördagens bortamatch.

Tankar efter grundserien?
– Det är klart att vi skulle velat haft med oss någon mer seger. Bortamatchen mot Skövde mot slutet eller Nyköping på hemmais, är två matcher s

om jag tycker att vi borde fått med oss så här i efterhand. I övrigt tänker jag att vi spelar okej i seriens första halva, sedan tycker jag att vi börjar spela stressigt i den andra halvan. Vi börjar att tappa pucken i anfallszon, försöker att gå på mål när lägen inte finns och försöker helt enkelt att avgöra matcher på felaktiga sätt.

Kunnat göra något annorlunda?
– Det har varit på tok för mycket utvisningar i laget, vi har snittat på tio boxplayminuter per match och det vill vi såklart få ner. Samtidigt har vi som spelat bättre i boxplay än i powerplay. Bortser vi från den sista hemmamatchen när poängen inte betydde något, så har vi inte släppt in ett mål i de sista sex matcherna. Vi har pratat en del om avslut i powerplay där det hela handlar mest om att förenkla spelet. Vi har dragit ner tempot när vi vinner pucken i powerplay, vilket ger motståndarna chansen att ställa upp sig så det vill vi ändra på.

Vårserien på lördag, tankar framåt?
– Vi jobbar dagligen med att fräscha upp våra grunder, både med och utan puck, så de att de ska sitta i ryggmärgen. Vi jobbar för att ha tålamod i spelet, försöka spela lite tråkigare men säkrare. Det är lite av en tjusning att ha flera ungdomar i truppen, det blir lite som en förlängning på ungdomsspelet kan man säga. Samtidigt är de unga rätt naiva i sitt spel och vill mycket.

Många norra resor och täta matchdatum, plus eller minus?
– Jag ser det bara som positivt, dels tycker jag att upplägget med årets vårserie är jättebra. Fjolårets variant med få lag och många möten var dödstråkigt så upplägget är klart bättre i år, att man även får möta nya lag känns positivt. Gällande de täta matcherna så kommer det inte att bli några problem, det blir snarare lättare att planera veckorna. Det är rätt unga spelare som från tidigare juniorserierna är vana att spela tätt, där spelar man ofta tre dagar på en helg så två matcher bör inte vara några problem. Sedan de långa resorna brukar bara vara roliga, man får lite extra gemenskap i laget och se några renar längs vägen.