BHF vann efter att ha vänt underläge 3 gånger

BOR – ÖIK  (4-3) (swehockey.se)

Hockeyhelg i Borlänge ishall stod på agendan när omgång 2 och 3 skulle spelas i den norra AllEttan.

Under lördagseftermiddagen kom Östersund på besök och gästerna inledde matchen klart piggast. Man tröck ner BHF i den egna zonen där skridskoåkningen var den största skillnaden lagen emellan. Gästerna såg betydligt vassare ut och Victor Norgren fick tidigt vara med på noterna.

Bästa chansen inledningsvis fick ändå BHF när Casper Östberg fick öppet mål men fick inte ordning på avslutet.

3.50 kom så målet för Östersund när Erik Rainersson med vilja tröck in ledningsmålet.

Ledningen blev dock kortvarig då Emil Lind fick pucken från ett felpass av gästernas Edwin Hedberg och med ett distinkt skott satte kvitteringen lågt vid ena stolpen, bara 39 sekunder efter gästernas ledningsmål.

Halvvägs in i perioden kom BHF bättre in i matchen men en utvisning skulle bli ödesdiger då Henrik Marklund efter en magisk pass från Johan Mörnsjö kunde stöta in ledningsmålet för Östersund.

BHF öppnade mi

ttakten piggare. Sedan fick gästerna ett par längre anfall och låg närmast ett mål. Då snappade Emil Lind upp en puck på volley, serverade Patrick Elfsberg som med ett rappt skott hittade nätmaskorna bakom inlånade Mario Cavaliere i gästernas mål.

När gästerna drygt 12 minuter in i perioden återigen fick chansen i numerärt överläge tog man vara på chansen igen. Denna gång var det återigen Henrik Marklund som från nära håll styrde in ett nytt ledningsmål för Östersund.

Därefter låg BHF på för en kvittering. 1 stolpskott, 1 ribbskott och ett missat friläge hann BHF med innan perioden var över och gästerna ledde inför slutakten.’

BHF tog direkt tag i taktpinnen i den tredje akten och kaptenen Patrick Elfsberg nöjde sig inte heller han med att göra 1 mål i matchen. När han fick pucken serverad av Emil Rangedal tog han sig in framför mål och lade in kvitteringen till 3-3 vid bortre stolpen.

BHF som nu hade kvitterat 3 gånger om fick med 8½ minut kvar att spela ett powerplay. Då satte sig BHF för första gången sig i förarsätet när Martin Janolhs hittade luckan mellan benen på Cavaliere och 4-3 till hemmalaget.

Östersund gjorde ett försök i slutet på matchen att komma tillbaka men BHF var för starka och höll undan till 4-3 seger.

skott totalt 34-22

utvisningar BHF 3×2 ÖIK 2×2

domare David Laksola

En stark seger för BHF som trots underläge 3 gånger kunde vända på matchen och vinna sin andra raka seger i inledningen av AllEttan. Östersund är ett riktigt bra lag som är tippade i toppen av tabellen men trots detta så var BHF sett till hela matchen det mest spelförande laget och vann välförtjänt.

Nu väntar lite sömn och sen är det dags för en ny match redan i morgon igen när Hudiksvall kommer på besök till Borlänge ishall med start 15:00.

Övriga resultat AllEttan Norra samt tabell:

AllEttan Norra | stats.swehockey.se

Forshaga IF  –  Bodens HF 3-6

Surahammars IF  –  Piteå HC 3-1

Strömsbro IF  –  Hudiksvalls HC 4-3 (str) (noterbart är att Hudiksvall ledde med 0-3 efter 2 perioder)

Kiruna AIF  –  Kalix HC 1-4