Båda lagen tappade tvåmålsledningar.

Till slut drog KIF det längsta strået efter 5-4 efter straffar.

Därmed besegrade man en toppkonkurrent på bortaplan.

– Fem poäng är bra den här helgen, säger Rasmus Similä.

Ja, förhandssnacket har handlat mycket om Kiruna IF och Teg. De båda lagen tippas kriga om de topptre-placeringarna i vårserien som innebär fortsatt spel i slutspelet.

På söndagen följde KIF upp 2-0-segern över Vännäs med att ta andra segern på lika många dagar.

Men vi börjar från början.

Teg gjorde två mål in om 36 sekunder i den första perioden fram till 2-0. Där och då trodde nog de flesta KIF-arna att man inte hade dagen.

Men Kim Sunna och Tom Grundén tog timeout – och KIF åt sig sakta men säkert in i matchen.

Man kom ikapp – och gick om.

Efter 09,31 kom reduceringen. Kyle Moore och Felix Fjällekborn spelade kreativt i PP. Och vid bortre stolpen stod Emils Ezitis och rakade in 2-1-pucken.

Innan vi pratar vidare om Ezitis så ska vi konstatera att Tegs Ludvig Wistén var ett ständigt hot mot Kiruna.

Vid ställningen 2-1 höll han sig framme två gånger. Ena gången räddade Filip Eriksson friläget och andra gången räddade

ribban KIF.

På tal om Eriksson. Han tillsammans med just Wistén var förmodligen matchens lirare i de bägge lagen.

Kiruna har haft svårt med spelet i PP. I dag kom två av målen i just den spelformen.

2-2-målet smakade som den allra godaste pralinen i chokladasken på julafton. Calle Källström tryckte in pucken i det bortre krysset. Avslutet var snyggt, men förarbetet ännu bättre. Klapp, klapp och pucken gick som på ett snöre via Rasmus Similä och Jacob Hansson innan målet.

Innan perioden var över gav Felix Fjällkeborn KIF ledningen med ett backhand skott från nära håll.

Och dessutom hann Emils Ezitis göra sitt andra mål när han höll sig framme mitt i slottet, fick pucken och sköt.

Men precis som i många tidigare matcher lyckades inte KIF hålla undan i den tredje perioden.

Den blev ett drama.

Simon Rodling gjorde 3-4 efter dryga sju minuter. Och i slutminuterna tog Teg ut målvakten och tryckte på med sex man.

Anfallet var låååångt och till slut hittade Ludwig Wistén (ständigt denne Wistén) det bortre krysset.

Kiruna var 1,10 ifrån en prefekt bortahelg med sex poäng i bussen hem.

De fick nöja sig med fem.

Vi var inte riktigt med ifrån början men vi jobbar oss tillbaka och lyckas leda inför tredje. Snöpligt att Teg tog sig tillbaka men vi får med oss två poäng idag och fem poäng totalt i helgen vilket var skönt, summerar Felix Fjällkeborn

För efter en mållös sudden avgjordes det hela på straffar. Två kyliga sådana av Jacob Hansson och Rasmus Simiä och en sista räddning av Filip Eriksson gav bonuspoängen till KIF.

Unge Similä såg att trivas på isen i dag.

– Det var en rolig match att spela. Det gick mycket fram och tillbaka. Vi hade lite dåliga perioder men också bra sådana. Fem poäng är bra den här helgen, säger han.
– Vi gör en dålig första period, en bra andra och en svängig tredje. Lite slarvigt av oss att tappa 4-2 till 4-4 men det är start att vinna i slutändan, fyller Jacob Hansson Geidon i med.

Bonuspoängen kan visa sig bli blytung i kampen om topp tre-placeringarna i den här serien.

Kiruna har fått en smakstart på den med två segrar på två matcher.

Nästa stopp. Södra Sverige och Enköping på lördag.