Christofer Udd ny lagkapten i Surahammar

Efter att André Astley Rydberg i måndags lämnade Surahammar för spel i Almtuna så har lagledningen istället utsett Christofer Udd till ny lagkapten. Han leder laget med ”C” på bröstet i kvällens match mot Östersund.

Den 31-årige Christofer Udd med just Surahammar som moderklubb har över 400 matcher i Hockeyettan på meritlistan och har förutom spel i Sura även tillhört Västerås juniorled och gjort en säsong i Eskilstuna Linden.

Vi fick tag på den nya lagkaptenen i bussen på väg upp mot Östersund, och det var en stolt och hedrad Christofer Udd.

– Tack, det känns bra! Självklart är det roligt att få förtroendet.

Hur ser du då på den här nya rollen?

– Egentligen ingen större skillnad, jag byter ut A till ett C men jag kommer fortsätta köra på som jag gjort hittills. Jag tycker att både jag, Forslund (Jakob) & Lidström (David) har tagit ett stort ansvar i omklädningsrummet under säsongen och nu får vi även in Forsman (Oscar) i den konstellationen vilket känns jättebra.

Kommer grabbarna möta en helt ny Christofer nu jämfört med tidigare?

– Nej, absolut inte. Både jag & laget ska fortsätta precis som vi gjort tidigare vilket har varit vägvinnande.

Det har rört lite på sig i laget senaste tiden. Förutom fina sportsliga insatser så har ni tappat er förstecenter. Nu väntar tre tuffa matcher i norr. Hur har laget påverkats av de senaste dagarna?

– Klart det inte är helt optimalt när lagets förstacenter väljer att lämna och vi var kort om centrar redan innan men så fungerar det i den här branschen. Tycker ändå att gruppen har svarat upp bra och det var bra energi på träningen igår och stämningen på gårdagens träning var precis som tidigare, alla vet att det kan hända grejer på kort varsel sen är det alltid tråkigt när en lagkamrat lämnar.

Ni har ju inlett strålande här i Allettan och toppar tabellen efter tre omgångar. Tvärt emot vad många ”experter” trodde. Säsongen är lång. Vad talar för att ni ska kunna fortsätta på den här inslagna vägen och fortsätta lura poäng av era motståndare?

– Vi ska fortsätta spela det spelet vi gjort här under hela hösten, värdera lägen, vara täta bakåt och ta vara på lägena när vi får dom. Vi har visat en trygghet i vårt sätt att spela och nöter detaljer dagligen och tar steg hela tiden. När vi spelar som bäst vet vi att vi är svårslagna vilket jag även tycker att vi bevisat.

Vad tänker du om kvällens match. Östersund på bortais?

– Alltid kul med nytt motstånd, det har varit en lång resdag så det gäller att vi skakar av oss den och är med direkt från start. Annars har vi inte jätte bra koll på Östersund bara att dom vunnit mot både Piteå och Boden så det är ett bra lag vi möter och vi ska fortsätta med att vara ödmjuka och spela vårt spel.

Bredvid Christofer på bussen hittade vi tränaren Thomas Maikkula som säger så här om sin nya lagkapten.

– Christofer har visat ett stort ansvar under hela säsongen, både på isen och i omklädningsrummet. Han har också bra ledaregenskaper och kan få med sig gruppen på ett bra sätt. Det här kommer bli jättebra.

Samtidigt som Christofer blir er nya kapten så blir en annan surakille assisterande kapten, Oscar Forsman-Larsson. Kul och välförtjänst säger jag. Hur tänker du?

– Det känns kul att få ge doldisen Oscar ett ökat förtroende. Oscar jobbar alltid hårt för laget och är mogen uppgiften att ta ett lite större ansvar.

Förändringar i laget inför kvällen?

– Anton Ahlin är inte med ikväll så vi går på sex backar. Vår målvakt Markus Ekholm Rosén saknas fortfarande och där har vi lånat in Johan Ström från Västerås IK:s J20-lag. Han kommer även vara med i helgens matcher mot Kalix och Piteå. I övrigt samma gäng som senast (minus Astley Rydberg).

Vi önskar Christofer, Thomas och hela laget stort lycka till ikväll. Vi hejar från hemmaplan och följer matchen via:

www.live.hockeyettan.se