Derbyseger och fem raka segrar!

Nybro Vikings besegrar derbyrivalen Kalmar HC med 2-1 under lördagskvällen i Liljas Arena och tar därmed sin femte raka seger i inledningen av Allettan.

Under lördagskvällen var det uppdukat för rejäl hockeyfest i Liljas Arena. Det var härligt att se att en stor skara publik hade tagit sig till Arenan för att stötta Nybros hockeylag och det är också hemmalaget som inleder matchen bäst. Nybro vill framåt och har bra fart under skridskorna. Det är inte ovanligt att båda lagen i en hockeymatch för spelet i perioder och under mitten av första perioden skapar bortalaget en del chanser men försvaret och Robin Johansson i Nybrokassen fredar målet. Kvällens första mål kommer när Vikings från egen zon vänder på spelet efter en tekning och Robin Wengdahl får fram pucken till Oliver Nilsson som i sin tur serverar Hannes Johansson som hittar in med pucken till 1-0. I periodens slutsekunder drabbas bortalaget också av matchens första utvisning.

I mellanakten startar hemmalaget med powerplay men utan att skapa några större chanser. Det blir sedan en period med en hel del boxplay för Nybro. Först klarar hemmalaget en tvåminutare efter bra boxplayspel och Vikings åker även på ett matchstraff i perioden som gör att bortalaget spelar fem minuter i powerplay. Det är en intensiv press men Vikings reder ut stormen till publikens jubel, starkt! I övrigt är det en jämn period som slutar mållös.

I den tredje perioden gör Nybro det viktiga 2-0 målet några minuter in i perioden, det är återigen en spelvändning som ligger bakom där den finska duon Janne Kettunen och Juho Liuksiala bjuder på ett elegant mål, det är den förstnämnde som serverar Liuksiala som stänker in pucken. Kalmar fortsätter att jaga sitt första mål för kvällen och det kommer via en styrning i mitten av perioden till 2-1. Resten av perioden blir ett slit från Vikings sida som verkligen gör allt för att vinna matchen och de reder ut de sista minuterna på ett klokt sätt. Tre poäng till Vikings!

Nybro Vikings spelar nästa omgång i Allettan Södra på tisdag den 28 december på bortais mot Hanvikens SK, nedsläpp kl. 19.00.

Nybro Vikings – Kalmar HC 2-1 (1–0, 0–0, 1-1)
Målen: 1-0 (18.01) Hannes Johansson (Oliver Nilsson, Robin Wengdahl), 2-0 (44.10) Juho Liuksiala (Janne Kettunen, William Alftberg), 2-1 (51.16) Niko Ahoniemi (Libelin Bäckström, Viktor Crus-Rydberg)
Skott: 30-29 (17-7, 7-14, 6-8)
Domare: Jim Bergqvist
Publik: 1 946
Halva Potten: Vinstnummer 9690 och Vinstsumma 8180 kr