Dalen studsade tillbaka mot Huddinge!

Dalen studsade tillbaka på segerspåret då laget ställdes mot Huddinge IK på söndagskvällen. En match där Dalen vann med en klar 5-1 seger efter förlusten senast mot Kalmar.

Dalen saknade inte mindre än tio ordinarie spelare i matchen mot Kalmar då sjukstugan slagit till mot Norrahammarslaget. I kvällens match var flertalet spelare tillbaka så även Jesper Thörnberg som spelade sin tredje match på lika många dagar. Och det var just Jesper som gav hemmalaget en drömstart då han tre minuter in i matchen satte pucken i mål assisterad av Adam Hirsch som tillsammans med Martin Thörnberg utgör en fruktad förstafemma.  Fem minuter senare var det dags igen då Hugo Rostedt utökade ledningen till 2-0 vilket blev periodens slutresultat.

-Det var vår förstaperiod som egentligen avgjorde matchen, där var vi riktigt på hugget, det tillsammans med att vårt powerplay fungerade var två viktiga nycklar till dagens seger, sa Pelle Gustafsson till ATG Hockeyettan Play efter matchen.

Efter endast en och en halv minut in i den andra perioden så tilldelades Dalen ett straffslag som Jesper Thörnberg förvaltade på bästa sätt när han fintade bort Huddinges målvakt och satte sitt andra mål i matchen. Huddinge spelade upp sig i den andra perioden och hade flertalet chanser men Dalens målvakt Oscar Malm stod för några högkvalificerade räddningar. Precis i slutskedet av perioden fick han dock kapitulera då Christoffer Usov reducerade till 3-1.

Dalen spelade tryggt och det märktes att man hade fått tillbaka sina spelare från sjukdomslistan. Adam Hirsch stod kanske för matchens delikatess när han åkte slalom mellan Huddingespelarna och sköt 5-1 till Dalen. Inlånade spelare som Kalle Holm, Gustav Salmi-Lilja och Nils Juntorp visade framfötterna. Där den sistnämnda Juntorp punkterade matchen till 5-1 vilket var hans andra mål i Dalentröjan, det första gjorde han matchen tidigare mot Kalmar.

Highlights från matchen ser du genom att klicka på länken här: Highlights Dalen – Huddinge IK