Skön seger borta mot Mariestad

Vimmerby Hockey går in i julledigheten med tre sköna poäng i ryggen efter seger 3-2 borta mot Mariestad.

Efter en lite tyngre period med tre raka förluster vände VH den negativa trenden i Mariehus Arena i Mariestad. Och det var två tidigare Mariestadspelare som angav tonen. Lucas Jidenius sköt 1-0 och minuterna senare gjorde Philip Elgestål 2-0.

VH vann skotten i första perioden med 18-7 och hade fler lägen för målrassel. Bland annat fick Pierre Gustavsson fritt läge i spel i numerärt underläge, men hans avslut hittade inte nätet.

Mariestad kom ut betydligt bättre i mittperioden och fick också till en reducering i spel i powerplay. 1-2 i VH-favör stod sig dock andra perioden ut.

Mariestad fick även inleda tredje perioden i spel i numerärt överläge och utnyttjade det blixtsnabbt fram till kvittering 2-2.

Sedan följde mycket kamp innan finske Tatu Kokkola (bilden) trampade loss från egen zon, gjorde sin back och sköt 3-2 stenhårt i nättaket. Den ledningen höll VH perioden och matchen ut, trots hårt tryck från hemmalaget i powerplay.

Välkomna tre poäng för VH som därmed tar ett kortare matchuppehåll under julen med en seger i bagaget.

Nästa match i Allettan södra spelas den 28 december, hemma mot Väsby.

Matchfakta: Mariestad-Vimmerby Hockey 2-3 (0-2, 1-0, 1-1)
0-1 (00.34) Lucas Jidenius (Hugo Ollila, Christian Lindberg
0-2 (02.31) Philip Elgestål (Tatu Kokkola/Anton Carlsson)
1-2 (30.31) Simon Ericsson, spel fem mot fyra
2-2 (40.36) Erik Olsson, spel fem mot fyra
2-3 (49.17) Tatu Kokkola (Ludvig Vännström/Christian Lindberg)