Övertidsvinst borta mot Surahammar

Surahammar hade övertaget större delen av matchen men i slutet hittade Strömsbro en väg att vinna och Viktor Ehn satte den avgörande pucken i förlängningen till 5-6 och gav bortalaget två välbehövliga poäng.

Redan efter en minuts spel tog hemmalaget ledningen med 1-0 i ett två mot ett-läge när William Otter satte avslutet i plockhandskrysset. Relativt snabbt replikerade Strömsbro när Stefan Söder skickade in kvitteringen till 1-1 när han styrde in pucken tätt framför Markus Ekholm Rosén i Surakassen. Det var ett spel som böljade fram och tillbaka innan Surahammar hittade målet två gånger om och de gick upp i en 3-1-ledning. Men en reducering skulle komma från Rallarbo innan paus när Erik Broman missade sitt eget avslut men fick då målvakten ur position och han kunde passa fram till Simon Appelquist som bara kunde lägga in pucken i öppet mål.

Strömsbro inledde med ett fem minuters långt powerplay i den andra perioden men det var Surahammar som skulle hitta in i målet till 4-2. Men Strömsbro skulle få in en reducering till 4-3 när Stefan Söder passade fram till Alexander Naskov som bara kunde skicka in pucken. Det var en period som bestod av många utvisningar från båda hållen och än en gång skulle hemmalaget få in en puck i numerärt underläge och vi hade 5-3 i paus.

Men Strömsbro hängde inte läpp för det. Man jobbade sig in i matchen och till slut kom utdelningen. Gabriel Deutsch reducerade till 5-4 och brorsan Adam Deutsch skickade in kvitteringen till 5-5 när han stod placerade bakom målburen och skickade fram en puck om ändå lyckades gå in. Matchen fick tas till förlängning och där var det vår kapten Viktor Ehn som satte den avgörande pucken när han på friläge skickade in 5-6 och gav extrapoängen till sitt Strömsbro.
Redan på torsdag möter vi Surahammar igen, då på hemmaplan och ni är varmt välkomna till Testebo då!

Surahammars IF – Strömsbro IF 5-6 OT (3-2, 2-1, 0-2, 0-1)
Skott: 35-31 (14-8, 11-1, 10-12, 0-1)
Utv: 33-10 (25-0, 8-8, 0-2, 0-0)

1-0 (01:06) William Otter (Tyler Boivin, Oscar Forsman Larsson)
1-1 (05:33) Stefan Söder (Viktor Ehn, Gabriel Deutsch)
2-1 (15:18) Jakob Forslund (Hampus Pettersson, Lukas Söderlund)
3-1 (15:46) William Otter (Tyler Boivin, Sebastian Tellström Jovicic)
3-2 (17:27) Simon Appelquist (Erik Broman, Fredrik Larsson)