Sjätte raka segern för Vikings!

Nybro Vikings fortsätter på vinnarspåret efter julledigheten när Hanvikens SK besegras på bortais med 1-3.

Under tisdagskvällen var det åter dags för Nybro Vikings att spela match i Allettan Södra efter ett kortare juluppehåll. För motståndet på bortais stod Hanvikens SK som tillsammans med bortalaget inleder matchen i ett lågt tempo och det håller egentligen i sig under hela perioden. Det blir annars en period med väldigt många utvisningar där Nybro klarar av två boxplay under den första halvan av perioden på ett bra sätt. Direkt efter powerbreaket har Vikings tekning i offensiv zon som vinns av Janne Kettunen, pucken hittar efter ett par passningar fram till Sebastian Borg som i slottet hittar Juho Liuksiala som prickskjuter in ledningspucken till 0-1. Strax därefter har bortalaget ett läge i powerplay men skapar inga större chanser. Istället får hemmalaget chansen för tredje gången i perioden i powerplay och då kommer

också kvitteringen till 1-1. Nybro avslutar perioden i powerplay och börjar den andra perioden i samma spelform.

I mellanakten är det fortsatt jämnt spel där hemmalaget har lite mer puck de första minuterna men därefter tar Nybro över spelet mer och mer. Även om det inte skapas några jättelägen så får Vikings fast pucken mer i offensiv zon. Perioden slutar mållös men hemmalaget drar på sig en utvisning i slutsekunderna och Nybro inleder även den tredje perioden i powerplay.

I den tredje perioden har bortalaget ett powerplay inledningsvis men den spelformen fungerar inte riktigt denna matchen. Istället kommer ledningspucken för Nybro till 1-2 när William Alftberg står för en fin uppåkning och hittar fram till Juho Liuksiala som stöter in pucken i öppet mål och gör sitt andra mål för kvällen. Hemmalaget har därefter två lägen i powerplay och får press på Vikings men boxen håller tätt och Robin Johansson i Nybrokassen kliver fram med ett par bra räddningar. I slutminuterna kan Nybro punktera tillställningen till 1-3 via Anton Schagerberg i öppen kasse. Tre nya poäng till Vikings!

Nybro Vikings spelar nästa omgång i Allettan Södra på torsdag den 30 december när Hanvikens SK gästar Liljas Arena, nedsläpp kl. 19.00. Under nuvarande restriktioner så har vi en begränsad publikkapacitet i Liljas Arena, säkra din plats genom att köpa din biljett här!

Hanvikens SK – Nybro Vikings 1-3 (1–1, 0–0, 0-2)
Målen: 0-1 (10.23) Juho Liuksiala (Sebastian Borg, Marcus Lundberg), 1-1 (17.49) PP1 Christian Olsson (Ludvig Georgsson, Dennis Santesson), 1-2 (47.44) Juho Liuksiala (William Alftberg, Sebastian Borg), 1-3 (58.31) ENG Anton Schagerberg
Skott: 21-27 (6-9, 7-6, 8-12)
Domare: Ludwig Gran