Västra vårserien spelade den näst sista omgången under söndagen och efter söndagens omgång står det klart att det blir Arboga och Surahammar som får kvala sig kvar i Hockeyettan, precis som förra säsongen.
I toppen däremot lever serien fortfarande.

Skövde – Forshaga 0-3

Serieledande Forshaga åkte till Skövde för att hämta hem tre nya poäng i hopp om att säkra seriesegern.
Gästerna dominerade stora delar av matchen och vann skotten i den första perioden med klara 15-3. Men några mål lyckades de inte göra på duktige Hugo Fagerblom som stod för flera svettiga räddningar.
Istället kom målen i den andra perioden.
William Johannesson gjorde 0-1 efter knappt sju minuter och Henrik Tång sköt in 0-2 i powerplay med knappa minuten kvar av mittperioden.
I den tredje perioden åkte Skövde på ett matchstraff efter knappt nio minuter när Anton Thelander delade ut en tackling på Forshagas Kimmy Skogland.
Under femminutersutvisningen ökade Henrik Tång på till 0-3 och fastställde slutresultatet. Kimmy Skogland återkom i spel efter ett byte och klarade sig undan någon skada.
Segern innebär att Forshaga fortsatt toppar tabellen, nu med två poäng ned till Lindlöven men Forshaga har spelat färdigt i vårserien och får följa dramat i den sista omgången från sidan.

Arboga – Lindlöven 2-3 (straffar)

Lindlöven åkte till Arboga för att hänga på Forshaga i toppen av tabellen samtidigt som hemmalaget var i stort poängbehov för att ha någon chans att undvika negativt kvalspel.
Det var också Lindlöven som förde spelet under stora delar av matchen men de hade förtvivlat svårt att få hål på Lukas Klarström i hemmakassen.
Men när de fick en chans i powerplay ordnade William Wellén ledningsmålet efter 13 minuters spel.
Arboga tänkte dock inte ge sig utan kamp och Alexander Hellgren såg till att det var oavgjort efter den inledande perioden när han satte 1-1 i powerplay efter 16 och en halv minut.
I den andra perioden var det istället Arboga som skapade flest chanser men inte fick in pucken bakom Isak Mantler.
Men mittperioden blev mållös och publiken fick vänta till den tredje innan de fick se nästa mål.
Arboga fick en chans att spela powerplay efter elva minuter och då skickade Mathias Linnarud in ledningsmålet för hemmalaget.
Men med drygt tre minuter kvar att spela ordnade William Wellén kvitteringen till 2-2 och tog matchen till förlängning.
Där var det gästerna som stod för det mesta men några mål blev det inte, istället avgjordes matchen på straffar och gästerna satte två av sina straffar medan Arboga inte satte någon. Bonuspoängen därmed till Lindlöven som nu har två poäng upp till Forshaga med en match kvar att spela, hemma mot Malung på onsdag.

Malung – Kumla 6-2

Kumla begav sig till Dalarna för att ta sig an Malung som ville se till att säkra sitt kontrakt under söndagen.
Men det var Kumla som började bäst och tog ledningen i matchen efter knappt tre minuter när Hampus Moberg satte 0-1 i numerärt underläge.
När de sedan fick en chans i powerplay ökade de dessutom på till 0-2 genom Oliver Östergren. Men Malung kom tillbaka och vände på matchen.
Patrick Eriksson reducerade med knappt fyra minuter kvar av den första perioden och i den andra var vändningen fullbordad.
Daniel Söderlund satte 2-2 i fem mot tre, i det efterföljande fem mot fyra-spelet ordnade han även 3-2 och innan perioden var till ända hade Patrick Eriksson satt 4-2 till Malung.
Daniel Söderlund fullbordade sitt hattrick knappt två minuter in i den tredje perioden när han satte 5-2 i powerplay.
Med dryga minuten kvar att spela fastställde Emil Ax slutresultatet till 6-2 i powerplay.