Östersund drog vinnarkortet

Inför gårdagskvällens match var frågan, skulle Vallentuna öka avståndet neråt eller skulle Östersund komma tillbaks på vinnarspåret och avancera uppåt något hack i tabellen? Östersund tog kommandot i första perioden och spräckte nollan efter 8.11 in i första perioden genom mål i PP genom Tony Söderman. Och sedan efter 9.40 så gör man 0-2 genom Simon Lövgren. Vallentuna försökte att hitta genomgångar och lösningar att knäcka Östersunds stenhårda mur med att komma in på mål men deras backlinje var som ett fort och tillät inte mycket utan höll undan och perioden slutade 0-2. I andra perioden var det jämna steg lagen emellan och inget riktigt hot från hemmalaget att göra något reduceringsmål. Perioden slutade också 0-0 och endast 2 klarade BP av hemmalaget  kan skrivas in i händelseboken. Så var frågan inför tredje perioden om Vallentuna kunde svara på Östersunds ledning eller om Östersund skulle backa hem och försöka stänga matchen och det lyckades de med och utökade till 0-3 efter 14.51 då Vallentunas back Jonathan Asplund olyckligt tappade skäret bakom mål och pucken fiskas upp av Östersund och Pontus Wernersson-Lidbäck kan sätta pucken i mål. Rullgardin ner även om Vallentuna efter 15.47 tryckte in en reducerings puck till 1-3 genom vägvisaren Marcus Andersson och sedan plockade målvakten i slutet så räckte det inte till hela vägen. Ännu en hedersam förlust på kontot men det blir ny match på söndag kl 16.00 mot ärkerivalen Väsby IK och ett tokladdat derby i en kokande gryta. Vi hoppas på 1000 personer i ishallen och en härlig stämning. Det är precis de här matcherna som alla vill ha och vi ser verkligen fram emot söndagens gris fight, ”Vikingen mot vildsvinen”. Detta vill ju ingen missa!!