Surahammars IF värvar amerikansk powerforward

Sent på lördagskvällen gjorde Surahammars IF klart med den amerikanska forwarden Chris Ordoobadi. Chris kommer närmast från Olofströms IK i division 2.

Surahammar har under säsongen haft svårt att få tillräcklig tyngd framför mål. Det kanske föreningen lyckas råda bot på i och med lördagens värvning av den storväxte amerikanen.

Chris Ordoobadi är nämligen 193 centimeter lång och över 100 kilo tung. Den 25-årige högerskytten från Washington är fostra

d i Washington Little Caps och har under sin karriär representerat ett flertal amerikanska universitets- och collegeklubbar på ett flertal olika nivåer. Inför årets säsong valde Chris att söka sig till Sverige för att prova lyckan, och har alltså spelat med Olofströms IK i division 2 fram till nu. Men nu och resten av säsongen är det alltså Surahammars IF som gäller.

– Med Chris i laget får vi inte bara en duktig högerforward med stark skridskoåkning. Vi får också in en tyngd i laget som vi kanske saknat tidigare. Vi hoppas att Chris ska kunna bidra framåt men även sätta lite skräck i motståndarna med sitt fysiska spel, säger lagkaptenen Jakob Forslund.

Vi hälsar Chris välkommen till oss i Surahammars IF och önskar honom precis som övriga nyförvärv hjärtligt välkomna till föreningen.

Welcome Chris to Surahammar. We wish you good luck and we are looking forward to se you in our dress, representing our team.

Text: Mattias Forsberg