Poängforward in i truppen strax innan deadline

ESK Hockey förstärker sina offensiva styrkor inför ett eventuellt negativt kval för förnyat kontrakt i ATG Hockeyettan.

Strax innan nattens deadline för säsongens övergångar gjorde man klart med Sollentunas bästa poängplockare, 22-årige Lucas Lagerstedt.

– Lucas är en intressant spelare som alltid gör mycket poäng och han har imponerat stort i de fem matcher vi mött Sollentuna den här säsongen. Han har ju också erfarenhet av negativt kval med Wings förra säsongen, kommenterar ESK:s sportchef Christian Nordenberg.

Lucas har SK Iron som moderklubb men spenderade juniortiden hos Almtuna IS och AIK, där det också blev en match i Allsvenskan. På tre säsongen i Hockeyettan har han imponerande 84 poäng på 108 matcher.

Samtidigt har backduon Hugo Lindman-Gustafsson och Emil Hedström ”återlämnats” till Almtuna, varifrån båda var inlånade.

Vidare har ESK också utnyttjat möjligheten att ta in en så kallade namngiven målvakt, det vill säga en målvakt som är fri att gå mellan två klubbar resten av säsongen trots att transferfönstret numera är stängt vilket är unik möjlighet för just målvakter. Det är egna produkten Jakob Hellsten som tillhör Leksands IF:s J20-lag och han kommer nu att vara tredjemålvakt hos sin moderklubb, redo att kalla in om behov uppstår.

I skrivande stund står det ännu inte klart hurvida ESK måste kvala för förnyat kontrakt i ettan eller inte. Resultatet i kvällens omgång, där man själva vilar, är viktigt då Segeltorp måste ta minst två poäng – helst tre – mot Hammarby. Om så sker så har ESK allt i egna händer inför onsdagens sista omgång där man möter just Hammarby på hemmais.

Men om Hammarby vinner kvällens match under ordinarie tid så är ESK redan ikväll klara för kvalserien.