Proppen ur och trippla hattrick när SIK avslutade 2019/2020

Skövde IK hade ingenting att spela för, mer än äran, förstås när laget begav sig till Värmland och Grums för säsongens avslutande match.

Men mycket till match blev det inte i ärlighetens namn. Redan efter 20 minuter var tillställningen avgjord men SIK trummade på och tre olika spelare gjorde hattrick.

Skövde fick precis den start som laget ville ha i säsongsepilogen. Redan efter 30 sekunder skickade Dennis Santesson in ledningsmålet för Skövde efter att Alexander Henriksson trampat in framför Martin Svedberg men tappade pucken när han skulle skjuta. Det gav Santesson öppet mål och hans första för kvällen.

Målet kom dessutom på SIK:s första skott i matchen. Men det skulle komma mer.

För efter tre minuter fick Anton Brandhammar fri gata och valde att finta skott och hittade femte hålet hos Svedberg. På SIK:s femte skott i perioden.

När Skövde sedan fick sitt första powerplay i matchen behövde Dennis Santesson 49 sekunder för att skicka in 3-0, återigen fick han öppet mål efter att Henrik Thegel spelat pucken genom centrallinjen.

Mindre än två minuter senare small det på nytt.

Alexander Henriksson spelade in pucken framför mål och Jonathan Ström klippte till direkt med SIK:s nionde skott i perioden.

Det tog två minuter för Grums att dra på sig ytterligare en utvisning i perioden och återigen lyckades Skövde göra mål.

Jesper Emanuelsson serverades öppet mål och rakade in pucken bakom en uppgiven Martin Svedberg.

Men det var inte slut där, för

med dryga minuten kvar av perioden skrev även Henrik Thegel in sig i målprotokollet när han prickade krysset bakom Svedberg fram till 6-0.

– Det är en match där vi börjar väldigt bra, vi tar kommandot tidigt och följer de linjer vi pratat om, sa Johan Hellström.

Tvåsiffrigt

Att Grums tränare sagt ett par väl valda ord under pausen är ingen kvalificerad gissning för hemmalaget kom ut betydligt bättre till mittperioden för att undvika en ännu värre förnedring.

Det började också bra för laget. SIK:s försvar stod och sov en aning och August Lundqvist lyckades trampa in framför Viktor Andersson och höftade iväg en puck som letade sig in bredvid Anderssons vänstra skridsko.

När sedan Skövde fick en ny möjlighet att spela med en man mer räknade nog de flesta med att gästerna skulle öka på ledningen på nytt.

Men istället var det Grums som kom två mot en, Philip Gustavsson sköt ett skott och innan pucken passerat mållinjen höll sig Felix Bråtner framme och petade in 2-6.

Men det här var Skövdes match från start till slut.

För när laget fick sitt fjärde powerplay kom tredje pp-målet för kvällen.

Henrik Thegel dribblade sig förbi samtliga spelare och lämnade över pucken till Dennis Santesson som kunde fullborda sitt hattrick.

Henrik Thegel var dock inte nöjd, för inom loppet av 18 sekunder hängde Thegel två kassar och fullbordade även sitt hattrick. Det andra för säsongen.

– Vi sparade alla mål till fel match, sa Henrik Thegel.

När Skövde sedan fick ytterligare ett powerplay var det Jesper Emanuelsson som skickade in 10-2 med ett dragskott strax innanför offensiv blå.

– Även när vi har våra dippar idag så har vi de relativt kort tid och idag är vi mer noggranna med var vi tappar puckar. Det var moget och sunt spel, kul att se att vi trummade på. Idag var vi effektiva, sa Johan Hellström.

Hattrick nummer tre

I den tredje akten var spelet, minst sagt avslaget. SIK visste att slaget var vunnet och gick inte fullt lika hårt i sin forecheck.

Men trots det så vann laget även den tredje perioden.

Jesper Emanuelsson fullbordade sitt hattrick efter dryga fem minuter när Henrik Thegel spelade fram pucken.

Fyra minuter senare var det dags för Alexander Henriksson att agera assistkung på nytt när han rundade Grums kasse, spelade in pucken framför mål och Dennis Santesson rakade in sitt fjärde mål för kvällen.

En ganska skaplig avslutning på serien för SIK:s del.

Ett målkalas utan dess like och matchen slutade till sist 12-2 i Skövdefavör. Då kan även nämnas att Jesper Emanuelsson prickade ribban med knappt fem minuter kvar att spela, så siffrorna kunde varit än lite större.

– Jag gillar det faktum att vi är starka med puck. Vi ville avsluta med tre poäng och målkalas, och så blev det, avslutade Johan Hellström.